Memurların 3600 ek göstergesi Çalışma Bakanına SORULDU

Memurların 3600 ek göstergesi Çalışma Bakanına SORULDU
Birinci derecedeki tüm memurların 3600 ek gösterge hakkından yararlanmasına yönelik düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN'a soruldu.

Hatırlanacağı üzere önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 1 Mayıs'ta tüm memurlara 3600 ek gösterge müjdesi vermişti. Meclise sunulan önergede 470 bin kamu görevlisini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinin ne zaman Meclis'e getirileceği soruldu...

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat IŞIKHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Hüsmen KIRKPINAR İzmir Milletvekili

Geçtiğimiz dönemki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı 1 Mayıs'ta katıldığı bir toplantıda hükümet olarak çalışma hayatının bekleyen sorunlarını çözdüklerini söylemişti. Bakan 3600 ek göstergenin, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlenmesi gerektiğini ve bu konuda çözüm yolunun hatta kanun teklifinin de hazır olduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanı da seçimden hemen önce "Birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız." diyerek müjde vermişti. 3600 ek gösterge düzenlemesi başta yönetim hizmetleri grubundaki şefleri, teknikerleri, yüksek okul mezunu teknisyenleri, memurları ve benzer ünvandaki şartları sağlayan kamu çalışanlarının tamamını içine alacak şekilde hazırlanmalıdır. 470 bin kamu görevlisi haklı bir beklenti içinde seçim öncesi verilen sözün tutulmasını beklemektedir.

Bu kapsamda;

1. Meclisin ikinci yasama yılının ilk ayı bitmek üzereyken meclisin gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi olacağı ifade edilen kanun teklifi neden hala gündeme alınmamıştır?

2. Seçim öncesinde verilen, şartları uyan tüm memurların 3600 ek gösterge hakkından yararlanacağı sözü yerine getirilecek midir?

3. Hazır olduğu beyan edilen kanun teklifinin ne zaman TBMM'ye getirilmesi planlanmaktadır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18 Yorum