Uzman isim Emre Gülşen A Haber'de rakam verdi: 2024 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Uzman isim Emre Gülşen A Haber'de rakam verdi: 2024 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?
Sosyal Güvenlik Uzmanı Emre Gülşen, 2024 memur ve emekli maaşı zammı ile asgari ücret artışına dair A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

TUİK'in 5 aylık enflasyon farkını açıklaması üzerine bir çok sosyal güvenlik uzmanı ve ekonomist, memur ve emekli maaşı zammı konusunda tahminlerde bulundu. 2024 yılında memur ve emekli maaşı ile asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda bir değerlendirme de Sosyal Güvenlik Uzmanı Emre Gülşen'den geldi. A Habere canlı yayınında konuk olan uzman ismin tahmini rakamları şöyle...

2024 MEMUR VE EMEKLİ ÜCRET ARTIŞI

Yılsonu yaklaşırken en önemli gündem başlığımız ücret artışları oluyor. Bunların başında da asgari ücret, emekli aylıkları, memur aylıkları ve memur emeklilerinin aylık artışları oluyor.

Biz burada memur ve memur emeklilerimizin SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimizin aylık artışlarını ele alacağız..

Kasım ayının enflasyon verisi açıklandı 3,28 oranında bir enflasyon verisiyle karşılaştık. Bu da 5 aylık veriyi çıkarttı. Yüzde 33,65. Şimdilik tüm emeklilerimiz ve memurlarımız için bu oran cepte.

Ücret artışlarını net olarak belirleyebilmek için de aralık ayının enflasyon verisine ihtiyacımız var. 3 ocak itibariyle açıklanacak. Tahmini enflasyon verisini aldık şimdilik. Aralık ayında eğer yüzde 3 olarak açıklanırsa toplam 6 aylık enflasyon verimiz yüzde 36,65 olacak.

İŞTE TAHMİNİ RAKAMLAR

SSK ve BAĞKUR emeklileri için enflasyon verisi direk artış olacak aylıklara yansıtılmış oluyor. En düşük 7.500 TL. Bu oranla birlikte tahmini 10.248,75 TL karşımıza çıkıyor.

Bu en düşük rakam. Bu rakam 10 bin 500 TL'ye, 11 bin TL'ye kadar çıkabilir.

Taban aylık söz konusu bir de. 10 bin TL'ye çıkarılması gündemde.

Memur ve memur emeklilerimiz sadece enflasyon verisine dayalı ücret artışı almıyorlar. Toplu sözleşmeye tabii olarak alıyorlar.

Yüzde 15 toplu sözleşmeden dolayı ücret artışı alacaklar. Memur ve memur emeklilerimizin artış oranı en düşük yüzde 45,65 olarak karşımıza çıkıyor.

9.489.00 TL en düşük memur emekli aylığımız. Bu tahmine göre 13.920,72 TL oluyor.

En düşük memur aylığı 22.017.00 TL'den, 32.069,96 TL'ye çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum