Yerel seçim öncesi Hazine ve Maliye çalışanların talepleri

Yerel seçim öncesi Hazine ve Maliye çalışanların talepleri
Bizler Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde gelir idaresi ve defterdarlık çalışanları olarak 2012 yılından beri bir mücadele içerisinde olduk olmaya da devam etmekteyiz.

Yaklaşık olarak gelir idaresi ve defterdarlık çalışanları 12.000 civarında kurumiçi sınav bekleyen memurlarız. Lakin bir türlü kurumiçi gelir uzmanlık ve defterdarlık uzmanlığı sınavı salgın nedeniyle erteleme ve en sonunda Danıştay kararıyla iptal oldu.

Kurumiçi sınav için sekiz yıldan fazladır bir mücadele içerisinde olduk tam hakkımız olan sınavın açılması sağlandı bu sefer malesef mülakat ve 75 puan barajı nedeniyle Danıştay'a açılan dava sonucu iptal oldu. Şimdi biz çalışanlar olarak bunun tekrar en kısa zaman diliminde biz memurların yararına olacak şekilde açıklanmasını beklemekteyiz.

Artık bu sınav iyice kabak tadı verdi biz çalışanlarda moral motivasyon kalmadı bir yandan yan masalarımızda çalışan ve ayı işi yapma gayretiyle aramızdaki maaş farkı, diğer yandan ne olacak beklentisi bizleri oldukça yıprattı. Biz çalışanlara bir defaya mahsus olmak üzere 4 yıllık lisans mezunlarına gelir uzmanlık ve defterdarlık uzmanlığı kadrosu 2 yıllık ön lisans mezunlara da 3 yıl şartı ile gelir uzman yardımcılığı ve defterdarlık uzman yardımcılığı unvanların sınavsız verilmesini talep etmekteyiz. Tıpkı Vergi denetmenlerine Müfettiş ve V.H.K.İ kadroların tüm çalışanlara sınavsız verildiği bir ortamdan bahsedebiliriz.

İllaki sınav olacak ise de 2023 yıllında yapılan ve kadroları dolmayan yazılı sınavın puanına göre mülakata çağrılması istiyoruz. Bu mümkün değil ise 60 puanlı yeni bir sınavın açılması dört gözle bekliyoruz. Farklı masalarda aynı işi yapıp sadece unvan farklılığı ve fırsat eşitsizliği sebebiyle çalışanlar arası ortalama 11.000 TL ücret farkının Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu açıktır. Biran önce bu farkın kapatılması gerekmektedir.

Ayrıca Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle çoğumuz depremze, Şehit ve Gazi yakınıyız. Bu nedenleri göz önünde bulundurularak Sayın Bakanımız Mehmet ŞİMŞEK ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN dan en yakın zaman da müjdeli haberi bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum