Bakanlık sözleşmeli yöneticiliği kaldırıyor!

Bakanlık sözleşmeli yöneticiliği kaldırıyor!
Hürriyetçi Sağlık Sen Başkanı, Sağlık Bakanlığının teşkilat yasasında revizyona gideceğini iddia etti

Sendika genel başkanı Muhammet BİRİNCİ tarafından yapılan açıklamada; "Edindiğimiz bilgilere göre sağlık bakanlığının taşra teşkilatının yapısında değişiklik yapılacak. Sözleşmeli yöneticilik modeli ile sağlığın yönetilemeyeceğini, bu metodun birçok sorunu içinde barındırdığını ve gün geçtikçe artan sorunların üstesinden kalkamayacağını anlayan bakanlık çözümü sözleşmeli idareciliği kaldırmakta buldu.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

BİRİNCİ, Teşkilat Kanunu’nda yapılması muhtemel düzenleme ile ehliyet ve liyakat ölçülerinin esas alınması gerektiğini ifade etti. Bu güne kadar sözleşmeli idareci atama usulü ile göreve getirilenlerin ne yazık ki gerektiği şekilde idarecilik yapmalarına izin verilmediği, Devlete hizmeti ikinci plana atarak atanmalarına referans olanların hizmetkarı olduklarını ileri üren BİRİNCİ, yönetici atamalarının siyasetçilerin müdahalesinden arındıracak şekilde sınavla yapılmasını ve liyakatsiz idarecilerin atanmasının önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Güçlü bir denetim mekanizması oluşturulmak sureti ile eskiden olduğu gibi, sağlık müdürü/ sağlık müdür yardımcısı/ şube müdürü/ şef / memur hiyerarşisine uygun bir yönetim modeline geçilmesi isabetli olacaktır." Dedi

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum