Fizik Tedavi Teknikerlerinin Atanma Mağduriyeti

Fizik Tedavi Teknikerlerinin Atanma Mağduriyeti
Merhaba, Bizler atama bekleyen 30 bin Fizik Tedavi Teknikerleriyiz. Bölümümüz her yıl yaklaşık 6 bin mezun vermekte. 30 bin Fizik Tedavi Teknikerine karşılık yapılan son 12 binlik sağlık personeli alımında bölümümüze yalnızca 50 kadro verildi. Bölümümüzde son atanan meslektaşımızın puanı ise 91. Şehir hastanelerinin taşeron sisteme bırakılmasının ve bizlere açılan yetersiz kadroların hayal kırıklığını yaşıyoruz.

Pandemi öncesinde hastalarımız en az 6 ay sıra beklemekteydi. Pandemiyle birlikte 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın hareketsiz kalarak fizik tedavi ihtiyacı artıyor ve  Covid-19 geçiren hastalarımız yoğun bakım sonrası fizik tedaviye ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla ülkemizde şuanda her yaş kesiminin fizik tedaviye ihtiyacı varken yeterli alım yapılmıyor 

Çalişma alanımızda mesleğin eğitimini almış fizik tedavi teknikerleri yerine tekniker olmayan kurs görmüş yada görmemiş bölüm dışı personel çalıştırılıyor. Yapılan hatalı ve eksik uygulamalar sonucu zarar gören hastalara sağlık bakanlığının maddi tazminat ödemesi hemşire ebe gibi bölüm dışı diğer sağlık personelinin ne kadar yanlış olduğunun resmi bir kanıtıdır. 

Şehir hastaneleri taşeron sisteme bırakılıyor. Diplomasını aldığımız eğitimini gördüğümüz alanda bizler istihdam edilmiyoruz. Bizler mesleğimizi yapmak istiyoruz. 

Sorunlarımızın başlıca nedeni meslek tanımımızın olmamasıdır. Bu durum yerimize başka personelin çalışmasına ve yetersiz kadrolara sebep olmaktadır. 

Sesimizi duyurmak için her yolu deniyoruz. 
Bölüm dışı personelin çalıştığını tespit ettiğimiz hastanelere yaptığımız Cimer başvurularında 3.ŞAHIS olarak değerlendiriliyoruz. 2020 yılında tbmm üzerinde en çok imzalanan e dilekçesi bile bölümümüze aitken görmezden geliniyoruz sessiz çığlıklar olarak kalıyoruz. 

Bizler mesleğin asıl sahipleri olan Fizik Tedavi Teknikerleri Diplomalı işsizler arasında bulunuyoruz. Bir ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz. Taşeronun son bulmasını, Meslek tanımı yapılmasını istiyoruz. Yapılması planlanan alımlarda Fizik Tedavi Teknikerlerine en az 2000 atama istiyoruz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.