İl Sağlık Müdürü Soruşturmayı Örtbas Ediyor İddiası

İl Sağlık Müdürü Soruşturmayı Örtbas Ediyor İddiası
Sağlık eski Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan Sağlık müdürünün arkasında durmaya devam edecek mi! Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekiminin babasının muayenehanesinde yasal olmaksızın hasta muayene ettiği iddia edildi.

Samsun İl Sağlık Müdürünün ve bazı yöneticilerin ailelerini muayene ettiği ve Ağız ve Diş Sağlığı Denetim ekibinin bunu tespit ettiği, tutanak tuttulmasına rağmen Samsun İl Sağlık Müdürünün soruşturmayı örtmek istediği iddia edildi.

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekiminin babasının muayenehanesinde yasal olmaksızın hasta muayene ettiği, İl Sağlık Müdürünün ve bazı yöneticilerin ailelerini muayene ettiği ve Ağız ve Diş Sağlığı Denetim ekibinin bunu tespit ettiği, tutanak tuttuğu ama İl Sağlık Müdürünün soruşturmayı örtmek istediği iddia edildi.

Denetim görevlisi Diş Hekimi Bayanın ısrarla tuttuğu tutanağın gereğinin yapılmasını istediği, ancak İl Sağlık Müdürünün gereğini yapmadığı, hatta denetimi yapan bayan Diş Hekimi görevliye görev vermeme yönünde talimatlar verdiği iddia edilmekte. Tüm bu iddialara rağmen Ahmet Demircan’ın hala daha Sağlık Müdürünün arkasında durmaya devam edip etmeyeceği kamuoyu tarafından merak konusu olmuş durumda.

AİLE BOYU NEREDE TEDAVİ EDİLMEKTELER

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç’un kendisinin, çocuklarının ve ailesinin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekiminin babasına ait muayenehanede tedavi olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşerken Oruç’un aile boyu diş tedavisini nerede yaptırdığı konusunda kamuoyuna açıklama yapması beklenmekte. Covid döneminde Samsun’da kendisine bağlı hastanelerde tedavi olmayıp, helikopterle Ankara’ya gidip tedavi olmasının ardından böyle bir durumun ortaya çıkması büyük bir skandal olarak iddia edilmekte.

GARİP İDDİALAR

Ağız ve Diş Hastanesi Başhekiminin babasının muayenehanesinde yasal olmaksızın hasta baktığı, hastaların bazı işlemlerini hastanede hallettiği, hatta diğer doktorlara sıradan başhekim hastası gibi gönderip hallettirdiği de gelen iddialar arasında yer almakta. Ayrıca yüksek ücretli implant protez gibi işlemleri de babasının muayenehanesinde ücret karşılığı yaptığı iddia edilmekte.

Ayrıca sadece İl Sağlık Müdürünün değil, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı’nın ve eşinin Başhekimin babasına ait muayenehanede Başhekim tarafından tedavi edildikleri iddia edilmekte. Vatandaşın sıra almadığı, uzun kuyruklar sonunda zar, zor muayene olduğu hastanelerin yöneticilerinin yaptığı bu uygulamalara kimin hesap soracağı da merak konusu olmuş durumda.

Denge Gazetesi - Metehan ÖNDAŞ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.