Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalşanları Kadro ve Özlük Haklarında İyileştirme Bekliyor

Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalşanları Kadro ve Özlük Haklarında İyileştirme Bekliyor
Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalşanları Kadro ve Özlük Haklarında İyileştirme Bekliyor

Birinci basamak sağlık hizmetinde birime kayıtlı her vatandaşa sağlık hizmeti vermek için bir Aile Hekimi, bir de Aile Sağlığı çalışanı (Hemşire, Ebe, Acil Tıp Teknisyeni) bulunmaktadır. Birime kayıtlı vatandaşların Hekim ve Aile Sağlığı Çalışanı tarafından sağlığını korumak geliştirmek ve hastalık halinde erkenden tedavisini sağlamak için gerekli tedbirler alınmaktadır. Kısaca Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Ailenin koruyucu melekleridirler.

Pandemi boyunca önce onlara koruyucu sağlık hizmeti vermiş, gebe, bebek, yaşlı tüm sağlık taramalarını aşılarını hiç sekteye uğratmadan gerçekleştirmişlerdir.

Şimdi olaya bir de karşı pencereden bakalım.

Birinci basamak sağlık olarak kayıtlı aile bireylerini koruyan bu sağlık meleklerini kim koruyor!

Koruyucu sağlık hizmeti veren Aile Hekimi ve Aile Sağlığı calışanı 12 yıldır devleti tarafından korunmayı bekliyor. tek istediği, iş güvencesi.

12 yıldır en kırsal bölgelerde yaşayan ailelere hizmet götüren 3600 Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalşanı kadro bekliyor.

Şuan gündem de olan, Çalışma bakanlığının "sözleşmelilere kadro" çalışmasında kendileri var mı? Merak ediyor ve cevap bekliyorlar.

Bize kadro geliyor mu?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.