Ortopedik protez ve ortez teknikerleri 1000 kadro bekliyor

Ortopedik protez ve ortez teknikerleri 1000 kadro bekliyor
Atama bekleyen 20 bin mezunu olan Ortopedik Protez ve ortez teknikerleri 1000 kadro talep ediyor.

Atama bekleyen 20 bin mezunu olan Ortopedik Protez ve ortez teknikerleri olarak son 12 sene de 729 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılmıştır. Her sene binlerce mezun verirken Sağlık bakanlığının yaptığı son 12 binlik alımda 37 kişilik kadronun verilmesi Ortopedik protez ve ortez teknikerleri açısından kötü etkilenmektedir. sertifikalı işçilerin ve hemşirelerin branşlarda çalıştırıldığı sistem olduğu sürece binlerce atanmayı bekleyen ortopedik protez ve ortez teknikeri mezunları her geçen yıl katlanarak artmakta. Ortopedi Dr yanlarında görmek istediği ortopedik protez ve ortez teknikerleri acil alçı odalarının açılmamasından açılsa bile aktif halde kullanılmadığından dolayı kamu ve şehir hastanelerine atamaları olumsuz yönde etkilediğini ve bu konunun bir an önce çözüme varılmasını istediğini belirtti. Alanında uzman Ortopedik Protez Ve Ortez teknikerleri protez ve ortez derslerini sadece kendilerinin gördüğünü ve alanlarında hemşirelerin çalıştırılmaması gerektiğini söyledi.
Buna göre ;
1 - Sağlık personelinin iş yükünü hafifletmek için görev bekleyen 20  Bin mezunu olan ortopedi bölümüne en az 1.000 (BİN) kadro vermeyi planlıyor musunuz? 
2 - Ortopedi teknikerlerinin mesleki ve özlük haklarını iyileştirmek,  görev tanımlarını düzenlemek için harekete geçecek misiniz, bununla ilgili bir çalışma var mı? 
3 - Şehir hastanelerinde ve kamu hastanelerinde atölyeler açıp istihdam sağlamayı düşünüyor musunuz? 
4 –  Hastanelerde geniş bir çalışma alanına sahip olan ortopedik protez ve ortez teknikerlerine tam anlamıyla hak ettikleri kadro sayısını vermeyi düşünüyor musunuz? 
5 – Ortopedik protez ve ortez teknikerlerinin çalışması gereken alanlardan başka branşları çekerek ortopedik protez ve ortez teknikerine istihdam sağlamayı düşünüyor musunuz? 
6 - Hastanelerdeki alçı odalarını ne zaman aktif hale getirmeyi planlıyorsunuz?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum