Anketçi Kemal Özkiraz Anket Sonuçlarını Açıkladı

Anketçi Kemal Özkiraz Anket Sonuçlarını Açıkladı
Anketçi Kemal Özkiraz Avrasya Anket şirketi olarak yaptıkların seçim anketi sonuçlarını takipçilerine değerlendirdi.

Avrasya Anket şirketi sahibi Kemal Özkiraz son yaptıkları seçim anketi sonuçları için Youtube kanalında takipçilerine değerlendirmelerde bulundu. Kemal Özkiraz, yaptıkları seçim anketi sonucunda muhalefet açısından bir iyi iktidar açısında bir kötü haberi olduğunu söyledi. Anketçi Kemal Özkiraz, “İyi haber şu ki; muhalefet büyümeye devam ediyor ve Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti şuan. AK Parti ikinci parti.” dedi.

SEÇİM ANKETİNDE ERDOĞAN'A BİR İYİ BİR KÖTÜ HABER

Kemal Özkiraz, kötü haberin ise seçim anketinde Erdoğan’a karşı olası rakiplerin oy durumunu paylaştı. Avrasya Anket sahibi Özkiraz, “Tayyip Erdoğan son bir ay içerisinde, bizim Tayyip Erdoğan'a rakip olarak sorduğumuz Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Kemal kılıçdaroğlu’na karşı da oylarını 5 puanın üzerinde artırmış gözüküyor. Bu da muhtemelen Ukrayna- Rusya diplomasisinin etkileri.” değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN'IN OYU RAKİPLERİNE KARŞI ARTIŞ GÖSTERDİ

Seçim anketi sonucuna göre, Erdoğan’ın olası rakipleri karşısında oy oranını 5 puanının üzerinde arttırdı. Anketçi Özkiraz ise bu durumu şöyle yorumladı:

“Birazda insanlar böyle ortamlarda statükoya sarılıyorlar ve medyada sanki Erdoğan’ı barışın mimarı gibi, olmayan, henüz olmayan barışın olursa hemen hazır mimarı gibi anlatıyorlar. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan mı Kemal Kılıçdaroğlu mu? Recep Tayyip Erdoğan mı? Ekrem İmamoğlu mu?, Recep Tayyip Erdoğan mı Mansur Yavaş mı? diye sorduğumuz sorularda Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 puanın üzerinde bir artış gösterdiğini sorgulamamız lazım.”

ERDOĞAN OYUNU ARTIRDI AMA SEÇİM KAZANMAKTAN UZAK

Erdoğan’ı bu artışla hala seçimi kazanmaktan çok uzak bir noktada olduğuna dikkat çeken Kemal Özkiraz, Cumhur İttifakı’nın oy oranının hala yüzde 40’ın epey altında olduğunu vurguladı. Özkiraz, “Erdoğan'ın oy oranı da aynı şekilde hala 3 rakibinin gerisinde ancak Kemal Kılıçdaroğlu ile olan farkı epeyce kapatmış gibi gözüküyor.” dedi.

Kemal Özkiraz seçim anketi sonuçları değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

“Ekrem İmamoğlu ile olan farkı 15 puana kadar 5 puanın biraz üstünde.

Erdoğan, Mansur Yavaş’ta olan farkı da yine 5 puan kadar kapatmış gözüküyor.

Katılıyor musunuz, katılmıyor musunuz gibi sorularımız vardı. “Recep Tayyip Erdoğan'a hiçbir şekilde oy vermem sorusuna katılıyor musunuz?” dediğimizde “evet katılıyorum” diyenler yüzde 50’lerin epey üstünde. Yani Erdoğan'ın kazanma şansı seçimleri yok gibi.

SEÇİM ANKETİNDE İTTİFAKLARIN OYLARINDA DEĞİŞİKLİK VAR MI?
Kararsızlara bütün partilerle ilgili bir ifade sorduk. ‘Nokta, nokta partisine asla oy vermem ifadesine katılıyor musunuz?’ diye, buradan kararsızların meyilini ölçmeye çalıştık. Birde “Kararsızım ama şu partiye oy verebilirim ifadesine katılıyor musunuz?” diye iki ayrı ifade tablosu verdik. Yarın anketimizde bunları da göreceksiniz. Ezcümle ankette ittifakların genel oyları, toplam oyları arasında çok ciddi bir değişiklik yok. Fakat ittifak içi oylar da değişiklik var.

DEVA VE GELECEK PARTİSİ'NDE BİR MİKTAR GERİLEME VAR
DEVA Partisi, Gelecek Partisi gibi partilerin oylarında bir miktar gerileme var. Bu iki şekilde açıklanabilir. Birincisi yeni ittifak sistemi, yeni seçim sistemi, daha doğrusu seçim hesaplama sistemi. Oy oranı olarak küçük partilerin milletvekili çıkarmasını zorlaştırdığı için insanları yavaş yavaş iki partiye itiyor. Sistem AKP, MHP zaten tek parti gibi davrandığından onlarda çok sonuç değişikliği yok. Muhalefette değişiklik var. Küçük partiler bir miktar oylarını CHP ve İYİ Parti'ye en azından milletvekili çıkartılır düşüncesiyle kaptırmışlar…”

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.