Mustafa YILDIRIM

Mustafa YILDIRIM

ÇOCUKLARINIZIN KARNELERİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMAYIN

Sayın çok değerli velilerimiz , çocuklarınız karnelerini aldılar bir de baktınız karnenin yanında takdir teşekkür ve de başarı belgesi yada üstün başarı ya da ilaveten iftihar belgesi -ooooo ne kadar güzel. Hemen telefona sarılarak fotoğrafını çekip karne paylaşım yoluna gitmeyiniz.

Bunun birtakım sakıncaları olabilir. Kısaca açıklamaya çalılşacağım.

İnterneti ve sosyal medyayı artık neredeyse bilmeyenimiz yok gibi. Artık sosyal medya hayatımızın her alanında etkisini gösteriyor. Üzüntüler sevinçler ama her alanda. Son zamanlarda paylaşımlar moda haline geldi hele de karneler alınır alınmaz. çocuğun karnesini ve başarı belgesini sosyal medya hesaplarında yayınlamak ne kadar doğru. Bu konunun çok farklı boyutları olabilir.

Öncelikle çocuğun özel hayat gizliliği hakkı ve çocuğun hayatının sınırlarına ihlal etmiş olmuyor muyuz?

Anne veya babanın niyetie başarı belgelerini paylaşırken amacı gösteriş yapmak olsun ya da olmasın çocuğunun karne notu düşük olan bir anne,baba, başarılı bir karne resmi görünce üzülmeyecek mi? ve kendi çocuğunu sizin çocuğunuzla kıyaslama yoluna gitmeyecek mi belki de kendi çocuğuna baskı yaparak bak arkadaşın kaç tane belge almış, sen neden alamadın diye baskı yapabilecektir.

Diğer önemli husus karne ve belge üzerinde öğrencinin kişisel bilgileri yer almaktadır. Bu bilgilerin uçsuz bucaksız sosyal medyada paylaşılması, bilgilerin kimlerin eline geçebileceğini kestirmek oldukça güçtür. Bu bilgilerin hangi amaçla nerelerde kullanılabileceğini bilemeyiz. Bu konuda en iyisi illa da paylaşacaksanız bilgilerinin önemli bölümlerini gizlemeniz. TC numarasının yazılı olduğu bölüm gibi yerleri gizlemeliyiz.

Sözü fazla uzatmadan çocuklarınız tatilin tadını çıkarsın,tatilde tatil yapsın ve boş vakitlerinde kitap okusun. En güzel mutlu sağlıklı günler sizlerle olsun. Kalın sağlıcakla....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mustafa YILDIRIM Arşivi