Mustafa YILDIRIM

Mustafa YILDIRIM

Öğretmenlik Bir Sevdadır

Şubat soğuğunda başlamıştım göreve, hem de bir dağ köyünde soğuğu kemiklerinize kadar hissediyorsunuz. Ne palto ne de atkı ısıtmıyor sizleri, soğuk bir ayaz günüydü. Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir dağ köyünde başladım göreve, üşümeye başlamıştım. Soğuğa inat köy muhtarı ile okula doğru ilerliyorduk. Köy muhtarı ile birlikte sınıfa girdik. Sınıfta mevsimler değişti, hava ısındı çocukların sevgi dolu bakışları tüm benliğimi sıcacık sardı. Bir süre sınıfta ki öğrencileri süzdüm sessizce, hepsi konuşmadan pür dikkat adeta ağzımdan çıkacak kelimeleri bekliyordu.  Ne de güzel görünüyordu hepsi sanki birer meleklerdi.  Kelimeleri hep özenle seçiyordum ve konuştukça gözler daha parlıyor sonra onlar konuşuyordu hepsi de özenle konuşuyordu akşamı nasıl ettik hala hatırlamıyorum… Hatırladığım tek şey bir ömür onlar bizim yavrularımız kuzularımız ve onları hep evladım bilerek, hep çok ama çok seveceğim… Sanırım öğretmenlik öncelikle yürekte başlıyor

                   94 Şubatında başladığım görevime 24 yıldır aynı aşkla aynı heyecanla devam ettim. Öğretmenlik mesleğimi hep severek yaptım ve mesleğime hep saygı duydum.  Hep yüreklere dokunmak istedim.

                 Erişilmez Gibi görünen kayalıklara ulaşılmalıydı ve erişilmez gibi görünen kalplere girilmeliydi, dahası yüreklere dokunmak gerekti evet YÜREKLERE DOKUNMAK. Kocaman yürekler minik yüreklere dokunmalıydı ve aynı zamanda kalplerine girilmeliydi. Sevilmeliydi minik yürekler ölürcesine…

Belki de tüm problemler sona erecek, sıkıntılar azalacak. Elbette bir uçtan başlamak lazımdı. Kim bilir belki de tüm başarının anahtarıydı Yüreklere Dokunmak

                Düşünüyorum da zaman ne de hızlı akıyordu, adeta akan zaman değil de yüksek hızda seyreden bir tren. Zamanı durdurmak ne mümkün, değerlendirmek, o zaman değerlendirmek lazım hızla akıp giden zamanı. Boşa akıp giden zaman olmamalı. İz bırakmak lazım yüreklerde.

http://www.kamuajans.com/images/upload/Ekran%20Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B12(2).jpg

Bu uzun zaman diliminde şunu çok iyi anladım başarının anahtarı çalışmak, evet çalışmak hem de yürekten çalışmak. Bıkmadan usanmadan çalışmak o zaman başarı mutlaka geliyor.  Elbette bazen önünüze engeller koyanlar da olabiliyor ama hayatın kendi içerisinde zorluklar ve kolaylıklar da var.

Zorluklar asla bizi yıldırmamalı, hatta uyarıcı olarak kabul edip daha çok çalışmalıyız. 24 Yıllık meslek hayatımda elbette birçok anılar biriktirdim. Heybemde birçok anılar var ancak heybemden onları çıkarmaya kalkarsam onlar sadece bir kitap dolusu eder. Öğretmenlik meslek hayatının her anısı güzel her anısı kutsaldır. Eğitim-öğretim kuşkusuz çok önemlidir.

Kuşkusuz en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır.

Çocukları eğitenler, meydana getirenlerden daha fazla onura layıktırlar. Çünkü ebeveynler onlara sadece yaşamı verdi, ama öğretmenler onlara iyi yaşama sanatını verdi. (Aristo)

Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve en muhterem unsurlarıdır. (Mustafa Kemal ATATÜRK)


Kuşkusuz öğretmenlik bir sevdadır, öğretmenlik bir aşktır. Öğretmenlik parayla pulla ölçülemez. Öğretmenlik çocukların gözlerindeki ışıltıdır.

Edebiyatı çok seven, gerçekte matematikçi, şiire gönül vermiş biriyim. Bir deli hasretle yakılan bir mısra, bazen köy çocuğunun gözlerinde bir sevinç gözyaşı, bazen de Anadolu”nun bir köyünde bir MEÇHUL ÖĞRETMEN.

Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

                    En derin saygı ve muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mustafa YILDIRIM Arşivi