Mustafa YILDIRIM

Mustafa YILDIRIM

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE SÖZLÜ SINAVLAR EN KISA SÜREDE YAPILMALIDIR

MEB in 01 Nisan da yaptığı 513 taşra teşkilatı şube müdürlüğü için görevde yükselme yazılı sınav sonuçları açıklanmış ve daha sonra da sözlü sınav yani mülakat tarihleri de ertelenmişti.  Görevde yükselme yazılı sınavına giren ve başarılı olan birçok aday mülakat tarihini sabırsızlıkla beklemektedir. Temmuz ayının yarısını geride bıraktığımız şu günlerde bakanlığımız biran önce sözlü sınav mülakat tarihini açıklamalıdır. Zira adaylar sabırsızlıkla sözlü sınavı beklemektedir. Ağustos ayının başları, mülakat tarihi için çok yerinde olacaktır. Eylül ayının başında da atamalar yapılıp göreve başlanırsa eğitim öğretim başlamadan yeni şube müdürlerimiz göreve başlamış olurlar. Aksi halde atamalar eğitim öğretim zamanına sarkacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 2018 yılı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Yazılı Sınav Sonuçlarına İlişkin yapmış olduğu  duyuruda, 1 Nisan 2018 tarihinde yapılan şube müdürlüğü yazılı sınavında başarılı olan adaylardan 513 kişilik kontenjanın 3 katı kadar aday sözlü mülakata çağrılacağını bildirmiştir.

İKGM tarafından yapılan açıklama aynen şu şekilde;
2018 Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Yazılı Sınav Sonuçlarına İlişkin Duyuru 1 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen  Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Yazılı Sınavı´nda, 60 puan barajını aşarak başarılı olan adaylardan;
Görevde Yükselme Yönetmeliği´nin 16/1 maddesi hükmüne göre, duyuruda ilan edilen 513 kadronun 3 katı aday sözlü sınava çağrılması gerekmektedir.

Değerli arkadaşlar mevcut yürürlükte bulunan görevde yükselme ve yönetici atama yönetmeliklerine göre sözlü sınav yapılmaktadır. Temennimiz birçok tartışmalara konu olan ve uzun sürede tartışılacağı görülen sözlü sınavın mülakatın tümden kaldırılmasıdır.  Devam eden süreçte, MEB Taşra teşkilatı sözlü sınavına girecek adaylara da şimdiden başarılar dilerim.

En derin saygı ve muhabbetlerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mustafa YILDIRIM Arşivi