Suriyeli Mülteciler Kardeşimizdir

Değerli okurlar, Suriyeliler ile ilgili son olaylarda toplum olarak tepki verildi ancak şunları bilmek lazım. Herkes konuşuyor ama adil tarafsız ve hakkaniyetli olmak gerekirse:

1- Suriyeliler bizim kardeşimiz ve dindaşımızdır.

2- Suriyelilerin rızkını biz değil Allah veriyor.

3- Onlar geldi diye rızkımızdan malımızdan da vermedik.

4- Bizim aramızda arsızı hırsızı namussuzu vatan haini olduğu gibi Suriyelilerde de var. Bizde var olması hepimizi kötü yapmadığı gibi Suriyelilerde var olması da onları topyekün hain yapmaz.

5- Haber kanalları sadece olumsuz haberleri verip halk arasında huzur ve sükunu bozmaktadır. Düşüncesizce bu haberlere kapılıp öfke ile hareket edenler bilsinler ki din kardeşlerine saygısızlık ve nezaketsizlik yapmaktadır.

6- Efendimiz mekkeden medine ye göç ettiğinde bazı sahabeler 2. eşlerini boşayıp hicret eden sahabelere nikahlamışlardı. Evlerini mallarını servetlerini bölüşmüşlerdi. Kimse kalkıp da Ensar rolü oynamasın. Çünkü o kadar basit bir makam değil.

7- Evde TV karşısında haber dinleyip bu haberleri aklı ile yorumlamadan galeyana gelen ebeveynler lütfen çocukların yanında olumsuz konuşmayın. Bu olay okullarımızda okuyan Suriyeli öğrencilere de yansıyor. Ailenin olumsuz düşüncesi akran şiddetine dönüşüyor.

8- Bir Fransız, bir İngiliz sözkonusu olduğunda yelkenler suya inerken bir Suriyeliye ki bunlar mağdur olanlar, neden aynı hoşgörü gösterilmiyor.

9- Empati duygusundan neden yoksun kalıp bencillik ediyoruz. Birgün bizim veya çocuklarımızın başına gelirse ve aynı duruma düşersek aynı şekilde mi muamele görmek isteriz.

10- Kurtuluş savaşında Pakistandan Hindistan'dan ve birçok dost kardeş dindaş ülkeden kardeşlerimizden birçok yardım gelmişti. Çanakkale şehitliğinde anıt mezarları mevcuttur.

11- Suriyede bu kadar rahat askerimizin girmesi ve el üstünde tutulması ülkemize aldığımız mültecilerin hatırınadır . Özgür Suriye ordusu da bizim ordumuzun ön cephe savaşlarında görev almaktadır.

12- Yani sonuç olarak birkaç çapulcu için herkesi aynı kefeye koymayalım. Basit düşünmeyelim. Köklü bir geçmişe sahip devletimiz ve ordumuz bir karar aldıysa bu karara saygı duyalım. Üst aklın bildiklerini bilmek zorunda değiliz.

13- Masum çocuklar üzerindeki akran baskısı bir zulümdür. Ve Allah zulmü asla affetmez. Başımıza bir musibet gelmiyorsa bu masum çocukların ve yaşlıların hatırınadır.

14- Son olarak bütün bunlara rağmen hala kin ve nefretten gönlünü aklını kalbini arındırmadıysan bari evde ve toplumda çocukların yanında konuşma ki etkilenmesinler. Masum çocukları birbirine düşman etmeye kimsenin hakkı yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Selçuk TÜTAK Arşivi