Memur ve emekli maaş zammında yeni sistem açıklandı

Memur ve emekli maaş zammında yeni sistem açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve emekli maaş zam hesabında dikkate alınacak yeni sistemi açıkladı.

Milyonlarca memur ve emekli için yeni bir zam dönemi yaklaşırken, maaş hesaplarında sistem değişikliği sinyali verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ücret artışlarının artık hedef enflasyona göre yapılacağını açıkladı. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program, yıl sonu enflasyonunun yüzde 65 olacağını öngörüyor. Bu tahminlere göre, 6 aylık enflasyon yaklaşık yüzde 38 olacak. Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak enflasyon artışını belirlerken, memurlar ve memur emeklileri için de fark ödeneceği anlamına geliyor. Bu farkla birlikte, memurlar ve memur emeklilerinin Ocak zammı, toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 49'u aşacak gibi görünüyor. Verilecek olan refah payıyla birlikte emeklilerin zam oranlarının ise yüzde 50'yi geçmesi bekleniyor.

Öte yandan yapılacak yeni hesaplamalar, dönem sonundaki enflasyona göre değil, zamların uygulanacağı 6 aylık dönem için hedeflenen enflasyona göre yapılacak. Bu sayede emekliler ve memurlar, oluşan enflasyon farkından etkilenmeyecek ve maaş artışları enflasyonun üzerinde olacak. Ayrıca, refah payı uygulamasının da devam edeceği tahmin ediliyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bu yıl için yapılan açıklamalara göre, özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Ekim ayında bir ara zam yapılması gündemde. Meclis açıldığında bu konuda bir düzenleme bekleniyor. Düzenlemede, seyyanen artış, oransal artış, taban maaş artışı veya Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi gibi çeşitli formüller üzerinde çalışılıyor.

Ayrıca 2024 yılı enflasyonu hem de Orta Vadeli Program'da öngörülen yüzde 65'lik yıl sonu enflasyonunun göz önüne alındığı düşünülüyor.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum