Erdal Sağlam: Enflasyonun yüzde 70! Memur ve işçi yüzde 33 zamla nasıl ikna edilecek?

Erdal Sağlam: Enflasyonun yüzde 70! Memur ve işçi yüzde 33 zamla nasıl ikna edilecek?
Ekonomi yazarlarından Erdal Sağlam, enflasyonun yüzde 70 olduğu bir ortamda, emekli, memur ve işçileri ikna etmenin kolay olmayacağını söyledi

10haber ekonomi yazarlarından Erdal Sağlam enflasyonun yüzde 70 'lere çıkacağını ve bu nedenle işçi, memur ve emeklilerin yüzde 33'e razı gelmeyeceğini söyledi

İşte Erdal Sağlam2ın yazısının ilgili bölümü

Seçimlere en fazla yüzde 25 politika faiziyle girmeyi planlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daha yüksek rakamlara razı edildiğinin görüldüğünü belirterek, "Belki de şimdiden yüzde 70'lere çıkacağı belli olan enflasyonun seçim öncesinde üç haneye çıkma tehlikesi kendisine gösterildi ve seçimler için bu yolun daha iyi olacağı konusunda ikna edildi" diye yazdı.

Memur, işçi ve emekliler yüzde 33 zamla nasıl ikna edilecek?

Erdoğan'ın Orta Vadeli Program'a desteği konusunda önemli sınavın yılbaşı zamlarında yaşanacağını kaydeden Sağlam, "Bakan Şimşek maaş zamlarının hedef enflasyon kadar olacağını söylüyor. Yani 2024 için yüzde 33 zam vermeyi planlıyorlar. Enflasyonun yüzde 70 olduğu bir ortamda, satın alma gücü iyice erimiş memur, işçi ve emeklileri yüzde 33 zamla nasıl ikna edecekler, orası belli değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde bu kadar büyük memnuniyetsizlik yaratacak kararlara ne kadar razı olacak, göreceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum