Fahri öğreticileri kadro önergesi, Cumhurbaşkanlığa sunuldu!

Fahri öğreticileri kadro önergesi, Cumhurbaşkanlığa sunuldu!
Diyanet, fahri öğreticileri kadroya alacak mı? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan fahri öğreticilerin özlük hakları ve çalışma koşulları ve kadro verilmesine ilişkin soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Fuat OKTAY tarafından Anayasanın 98'inci ve İştüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 16.05.2022 Abdulkadir KARADUMAN Konya Milletvekili 

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde faaliyet gösteren Kur'ân Kurslarındaki fahri öğreticiler, Kur'ân eğitimi ve öğretiminde önemli bir ihtiyacı karşılamakta, önce ahlâk ve maneviyat şuuruna sahip nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir görevi ifa etmektedirler. 

Sayıları 25 bini aşan fahri öğreticilerin kadro ve ücret gibi özlük hakları sorunları uzun süredir çözülmemektedir. Bugün birçok ilde uzun yıllardır bu hizmeti yerine getiren fahri öğreticilerin kadrolu personel ile aynı görevi yapmasına rağmen asgari ücretin çok altında bir ücretle çalıştırıldığı bilinmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çeşitli zamanlarda ifade edilmesine rağmen mevcut sorunlar hâlâ çözülmemiştir. 

Birçok alanda/sektörde/kurumda yapıldığı gibi Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan fahri öğreticilerin de kadro ve ücret gibi sorunları çözülmeli, şartları iyileştirilmelidir. 

Bu bağlamda; 

1. Fahri öğreticiler ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bir kadro çalışması var mıdır? 

2. Hâli hazırda görev yapan fahri öğreticilerin ücretlerinin ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? 

3. Diyanet İşleri Başkanlığı'na 2022 yılı içerisinde Kur'ân Kursu öğreticisi alımı yapılacak mıdır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum