2021 yılı öğretmen atamaları TBMM gündeminde

2021 yılı öğretmen atamaları TBMM gündeminde
2021 yılı öğretmen atamalarına ilişkin TBMM'ye yazılı önerge verilerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenildi. Önergede 2021 yılında kaç öğretmen ataması yapmayı planlıyorsunuz? sorusu da yöneltildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. (14.12.2020) Erkan AYDIN Bursa Milletvekili 
Türkiye'nin öğretmen açığı sorunu gittikçe çığ gibi büyümektedir. Öğretmenin eğitim sistemimizin en önemli unsuru olduğunu düşündüğümüzde, bu sorunun bir an önce MEB tarafından eğitimin tüm paydaşları bir araya getirilerek çözülmesi gerekmektedir. Yıllar içinde uygulanan yanlış eğitim politikaları sonucunda, Türkiye'nin öğretmen ihtiyacı ile mezun ve mezun olacak öğretmen sayısı arasındaki uçurum kaygı verici bir düzeye ulaşmıştır. 
Bir tarafta Maliye Bakanlığı'ndan kadro alamayan MEB, bir tarafta binlerce atama bekleyen öğretmen adayları. Pandemi döneminde ekonomi dışı kalan atanamayan öğretmenler evlerinde çaresizce beklemektedir. 

Bu bağlamda; 

1. 2020 yılı içinde kaç öğretmenin ataması yapılmıştır? 

2. Önümüzdeki yıl kaç öğretmen ataması yapmayı planlıyorsunuz? 

3. Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözmek için bir çalışmanız var mı? 

4. Türkiye'de öğretmen açığının rakamsal boyutları nelerdir? 

5. Öğretmen ihtiyacı ile mezun olan ya da olacak öğretmen arasındaki uçurumu nasıl önleyeceksiniz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.