Ders ücreti karşılığı kimlere görev verilebiliyor?

Ders ücreti karşılığı kimlere görev verilebiliyor?
Öğretmen sayısının yetersiz olduğu durumlarda; okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumları ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde bazı kişilere ücret karşılığı ders görevi verilebilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar hükümleri çerçevesinde, öğretmen sayısının yetersiz olduğu; okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumları ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde bazı kişilerin görevlendirilmesi yoluna gidilebilmektedir.

Söz konusu Karara göre, öğretmen sayısının yetersiz olduğu durumlarda, ücret karşılığında ders görevi verilebilecek olanlar ile bu görevin verileceği yerler ve süreler şöyle:

1-Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamı dışındaki kamu görevlileri ile sınıf öğretmenlerine ek ders görevi verilebilir.

Bu kişilere; ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate kadar ders görevi verilebilir.

Kendisine bu şekilde ek ders görevi verilecek olanların yükseköğrenim görmüş olması gerekir.

2-Kamu görevlisi olmayanlar ile emeklilere ek ders görevi verilebilir.

Bu kişilere; okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumları ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir.

Kendisine bu şekilde ek ders görevi verilecek olanların yükseköğrenim görmüş olması gerekir.

3-İlgili mevzuatına göre uzman ve usta öğretici olarak nitelendirilenlere ders görevi verilebilir. Bu kişilerden;

*Kamu görevlisi olanlara; okul öncesi, meslekî ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 10 saate kadar ek ders görevi verilebilir.

*Kamu görevlisi olmayanlara; okul öncesi, meslekî ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada ise haftada 40 saate kadar ek ders görevi verilebilir.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.