Halk eğitim merkezleri usta öğreticilerine kadro Meclise taşındı

Halk eğitim merkezleri usta öğreticilerine kadro Meclise taşındı
Halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticilere kadro verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi talebine ilişkin soru önergesi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevaplandırılmak üzere Meclise sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Millî Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96.maddeleri gereğince arz ederim.14.12.2021 Av. Burcu KÖKSAL CHP Afyonkarahisap Milletvekili 

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde çalışmakta olan 100 bine yakın kadrosuz usta öğreticiler, kısmı zamanlı olarak ek ders ücreti karşılığında çalışan ücretli öğreticilerin çalışma şartları ve özlük hakları gibi birçok sıkıntıları vardır. Haftalık 30 saat ders okutan bir usta öğreticinin aylık SGK prim günü 24 veya 25 gün olmakla birlikte, kadrosuz usta öğreticilerin sigorta priminden işsizlik sigortası 
ediği için kursları bittiğinde işsizlik maaşından yararlanamamaktadır. 

Usta öğreticiler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen kendi alanları ile ilgili bütün sorumlulukları yerine getirmesine rağmen Devlet Memurlarına verilen haklardan yararlanamamaktadırlar. 

Bu bağlamda; 

1- Türkiye genelinde usta öğretici sayısı ne kadardır? 

2- Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticiler neden kadroya alınmamıştır? Bakanlığınızca usta öğreticilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır? 

3- Usta öğreticilerin kıdem tazminat haklarının tam olarak uygulanması için bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır? 

4- Kadrosuz usta öğreticilerin çalışma şartları ve özlük haklarının düzeltilmesiyle ilgili çalışmanız var mıdır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.