İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Örnek Uygulama

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Örnek Uygulama
Türkiye geneli İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yapılan hizmet alımı, doğrudan temin v.b. bir çok ihale, ihalelerin duyuru şekli, katılım, davetiye gibi şikayetler ile soruşturma konusu olmaktadır.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  ihalelerde ve Doğrudan Teminlerde yukarda sayılan  söylemlerin ve şikayetlerin önüne geçme adına,  öncelikle il müdürlüğü bünyesinde yapılan tüm ihaleleri ve bununla  birlikte Türkiye'de  ilk defa kendine bağlı ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan ihaleleri de  resmi internet sitesinde duyurular kısmında yayınlayarak geniş bir katılım ile birlikte kamuya açık bir şekilde yapılmasına olanak vermektedir.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu şekilde duyuru ile yapılan ihaleler öncelikle ihaleyi yapan kurum ve yetkilerin lehine olduğu açıktır.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü  Murat Küçükali'nin göreve başlamasıyla bu şekilde yapılan uygulamanın diğer 80 İl Müdürlüklerinde de  örnek alıp il ve ilçelerde yapılan tüm ihalelerin duyurularının kamuoyuna açık bir şekilde ihaleye girmek isteyen herkesi davet etmesi yerinde bir karar olacaktır.

İşte Diyarbakir.meb.gov.tr internet adresinde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerin ihalelere dair yapmış olduğu duyurulardan bazıları.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.