MEB, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınav ücreti ne kadar?

MEB, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınav ücreti ne kadar?
Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Yazılı Sınav Giriş Ücreti Ne Kadar Olacak? MEB, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınavı için aday öğretmenlerden ne kadar ücret alacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne göre ilk defa 2005 yılında yapılan ve daha sonra tekrarlanmayan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı 17 yılın ardından 2022 yılında tekrar yapılacak. 

 Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Bu süreçte sınav ücretini de Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyuna duyuracak. 2005'te yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı(KBYS)'nı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) gerçekleştirmişti. Bu yıl  ve gelecek yıllarda yapılacak uzman/başöğretmenlik yazılı sınavını ise Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü gerçekleştirecek.

2005'te ÖSYM tarafından yapılan sınavda öğretmenlerden yazılı sınav ücreti olarak 30,00 YTL ödemeleri istenmişti. O dönemde ortalama öğretmen maaşı 700 YTL idi. Bu yıl yapılacak sınavda henüz ücret belli değil fakat sınav ücretinin 300-400 lira bandında olacağı değerlendirilmektedir.
öğretmenmeb

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum