Milli Eğitim Bakanı açıkladı! İlçe Müdürlerine rotasyon geliyor!

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! İlçe Müdürlerine rotasyon geliyor!
Sitemize ulaşan bilgiye göre, eğitim camiasında, ilçe müdürlerine yakın zamanda rotasyon uygulanacağı ve Bakan Mahmut Özer'in il ziyaretlerinde bunu ifade ettiği bildirildi. Son olarak Bakan Özer'in, 24 Mart Perşembe günü gerçekleştirdiği Samsun ziyaretinde ilçe müdürlerine rotasyon uygulanacağını ve bu uygulamaya ilişkin düzenlemenin önümüzdeki hafta netleşeceğini belirttiği bildirildi.

Bilindiği üzere MEB Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinde, İl millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü ve il/ilçe millî eğitim şube müdürlerinin rotasyona tabi oldukları yer almaktadır. 

Ancak yönetmelikte yer almasına rağmen ilçe milli eğitim müdürlerine ve il müdür yardımcılarına rotasyon hiç uygulanmadı. 

Vicdanları yaralayan bu durumla ilgili Bakan Özer'in el attığı, rotasyon kapsamına ilçe müdürlerin de alınacağı öne sürüldü.

Sitemize ulaşan bilgiye göre, eğitim camiasında, ilçe müdürlerine yakın zamanda rotasyon uygulanacağı ve Bakan Mahmut Özer'in il ziyaretlerinde bunu ifade ettiği bildirildi. Son olarak Bakan Özer'in, 24 Mart Perşembe günü gerçekleştirdiği Samsun ziyaretinde ilçe müdürlerine rotasyon  uygulanacağını ve bu uygulamaya ilişkin düzenlemenin önümüzdeki hafta netleşeceğini belirttiği bildirildi.

Rotasyonun il sınırları içerisinde olup olmayacağı, bulunduğu yerde kaç yıl görev yapan ilçe müdürlerini kapsayacağı ve il müdür yardımcılarına uygulanıp uygulanmayacağı önümüzdeki günlerde MEB tarafından yapılacak açıklama ile netleşecektir. Ancak kamubiz.com olarak eğitim öğretim yılı ortası olması, aile birliği ve pandemi gibi nedenlerle uygulamanın yıl sonuna sarkacağını değerlendirmekteyiz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum