Milli Eğitim Şube Müdürlerinden İmza Kampanyası

Milli Eğitim Şube Müdürlerinden İmza Kampanyası

Özlük ve Mali Haklarının iyileştirilmesini talep eden Milli Eğitim Şube Müdürleri, yetkili makamlara sesleri duyurmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Twitter üzerinde 29 Kasım 2022 tarihinde #MebSubeMudurleri etiketiyle yirmi binin üzerinde Tweet atarak gün boyu Trend Topic olmayı başardılar. Şimdi ise TBMM edilekçe portalı üzerinden oluşturdukları dilekçeyi ortak imzaya açarak eğitim camiasından imza desteği bekliyorlar. TBMM e-dilekçe portalına https://edilekce.tbmm.gov.tr/ adresinden e-devlet şifresiyle giriş yapılarak katılıma açılan dilekçeler listesinde 'şube müdürü' sözcüğünü aratarak MEB Şube Müdürlerinin dilekçelerine ulaşabilir ve imza desteği verebilirsiniz.

Dilekçenin içeriği şu şekilde;

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

"MEB Şube Müdürü olarak görev yapmaktayım. Bu göreve, değişik okullarda yıllarca öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra okul idareciliğini bırakarak görevde yükselme sınavı ile gelmiş bulunmaktayım. Zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olarak görev yapmaktayım. Anayasa’nın Ücrette Adalet Sağlanması başlıklı 55. Maddesinde “Ücret emeğin karşılığıdır. Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal
yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır.” denmektedir. Yüksek eğitimimi öğretmenlik üzerine almama, yıllarca öğretmenlik yapmama rağmen “Öğretmenlik Meslek Kanunu” tarafından düzenlenen “uzman öğretmenlik” ve başöğretmenlik” unvanlarını alamamaktayım. Bu durum, hiyerarşide üste olmama rağmen kendilerinden daha az ücret aldığım öğretmen ve okul idarecisinden daha da az ücret almama sebep olacaktır. Bu durumda ücrette adalet terazisi daha da bozulacaktır. Şube müdürlerine görev ve makam tazminatı ödenmelidir.

Ayrıca şube müdürlerinin özel hizmet tazminatı yükseltilmelidir. Şube Müdürleri uzman öğretmen ve baş öğretmen olabilmelidir. Saygılarımla arz ederim."

Serdar GÜNDÜZ / Lİyakat-Sen Ağrı İl Temsilcisi

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.