Milli Eğitime Sınavsız 2 Şube Müdürü Atandı! Ama Bu Sendika Yöneticilerinden Ses Yok!

Milli Eğitime Sınavsız 2 Şube Müdürü Atandı! Ama Bu Sendika Yöneticilerinden Ses Yok!
Mahmut Özer göreve geldikten sonra 76. Madde denilen yöntemle(657 sayılı DMK’nın 76. Maddesi) sınavsız, şartsız, kuralsız şube müdürü atamaya başladı. Bu durum öğretmenlik mesleğinin toplumdaki saygınlığını bitirdiği gibi MEB Şube Müdürlüğü kadrosunu da yolgeçen hanına çevirmiş, ilgili kadroyu gereksiz ve önemsiz kılmıştır. Bu yazımızda size özellikle üç sendikadan; Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen’den bahsedeceğiz…

Havadan atanan şube müdürleri; öğretmenler arasında çalışma barışını bozmakta, verimliliği düşürmektedir. Ayrıca 2014 yılında şube müdürlüğü yazılı sınavında çok başarılı olan birçok öğretmen arkadaşımız mülakat komisyonlarında elenmiştir. Kimi; çalışır, çabalar, emek verir ama mülakat komisyonlarınca elenir. Kimi ise bir gecede 76. Maddeden gece kondu misali dikilen ev gibi havadan şube müdürü yapılır. Sonra da öğretmenlerden verim beklenir…

Ya mevcut şube müdürlerinin hakkı? 76. Madde atamalarıyla kadroları doldur, hatta norm fazlası olarak havadan atamaları yap, sonra insanları rotasyona uğrat… İnsana sormazlar mı bu kadroları doldurdun; biz nereye, nasıl atanacağız, bizim eşimiz, çoluk çocuğumuz yok mu? Kısacası 76. Madde atamaları MEB’de kangren olmaya devam etmektedir.

Sendikalar suskun dedik, hiçbir sendikadan bu haksız ve liyakatsiz atamalara ses yok dedik öğretmenler arasında oluşan bu infiale rağmen sendikalardan bir ses çıkmadı. Sadece ve sadece bir sendika Liyakat Sen (@EmirKAZAK) bu atamaların iptali için yargıya başvurdu.

Yazımızın başında üç sendika demiştik. Bu üç sendikanın yöneticilerine tek tek bakalım(bu arada ortak noktaları Samsun ili):

Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri(Suat Özkolay): Suat Özkolay (@suatozkolay_) Samsun’da çalışan bir öğretmenken Eğitim İş gibi büyük bir sendikanın genel merkezine gitti ve genel yöneticileri içinde yer aldı. Eğitim İş sendikasında genel sekreter.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı(Levent Kuruoğlu): Levent Kuruoğlu (@leventkuruoglu)   Samsun iliNde bir öğretmen ayrıca Samsun Türk Eğitim Sen’in il başkanıydı. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre bir daha aday olmaması istendi ve o süreçte saldırıya uğradığı iddia edildi. Bir grup arkadaşıyla Türk Eğitim Sen’den ayrılarak Hürriyetçi Eğitim Sen’i kurdu ve beklentiden daha fazla teveccühe ulaştılar gibi görünüyor. Görüldüğü gibi bu sendikacımızda Samsun menşeili…

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı(Oğuz Özat): Oğuz Özat’da (@oguzozat) diğerleri gibi Samsun menşeili ve yaptığımız araştırmaya göre halen Samsun ilinde öğretmen olarak çalışmakta.

İşte üç sendika ve genel merkez yöneticileri üçünün de ortak noktası Samsun ili… Peki, Samsun iline 76. Maddeden atanan şube müdürü sayısı nedir? Bize ulaşan ihbarlara göre iki. Bir tane il müdürlüğüne, bir tane bayan da Atakum ilçesine 76. Maddeden havadan şube müdürü olarak atandı.

Haksız ve hukuksuz atama yapılan il Samsun, üç sendikanın yöneticisi de Samsun’da fakat haksızlığa karşı kendi illeri olmasına karşın bir açıklama, bir itiraz, bir iptal talebi yok değil mi?

Evet yok… Peki, niye yok? Ya da bu genel merkez yöneticileri kendi illerine 76. Maddeden havadan atananların isimlerini, sayısını bari biliyor mu? Biliyorlardır herhâlde.

Üç genel merkez yönetici kendi illerindeki haksızlıklara dahi dur demiyorsa ülke genelindeki eğitim sorunlarına nasıl çözüm üretecekler ya da haksızlıklara dur diyecekler? İşte bam telindeki soru bu olsa gerek.

Cevap mı istiyorsunuz; hadi kalın sağlıcakla…

Memurdavalari.com/ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum