Muhtar törende Diyaneti eleştirdi diye, okul müdürüne soruşturma açıldı

Muhtar törende Diyaneti eleştirdi diye, okul müdürüne soruşturma açıldı
Gündoğmuş Köprülü Köyü Muhtarı Ayhan Yılmaz, Köprülü Ayşe Güven İlkokulu'ndaki 29 Ekim kutlamalarında yaptığı konuşmada, "Dün (28 Ekim) cuma namazı kıldım. Fakat camideki hoca Atatürk ve Cumhuriyet hakkında tek kelime etmedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kınıyorum" dedi. Kaymakamlık, muhtarın bu konuşmasına izin verdiği için okul müdürü hakkında soruşturma açtı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gündoğmuş'ta da coşkuyla kutlandı. Köprülü Ayşe Güven İlkokulu'nda da kutlama töreni yapıldı. Törenin resmi davetlisi olan Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, burada bir konuşma yaptı. 28 Ekim'de camide cuma namazı kılarken dikkatini çeken bir konuya değinen Yılmaz, cuma hutbesinde ne Atatürk'ten ne de Cumhuriyet Bayramı ‘ndan bahsedilmemesine tepki gösterdi.

ATATÜRK KURDU

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bu hutbe nedeniyle eleştiren Yılmaz "Atatürk'ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'ü anmıyor, Kuvayi Milliye'yi anmıyor. Cumhuriyet Bayramını kutlamayan, Atatürk'ü anmayan Diyanet İşleri'ni kınıyorum.  Herkes tarihine saygılı olmalı. Ben tarihte 16 imparatorluk kurmuş Türk devletlerine saygı gösteriyorum.  Bizim gibi devlet kurumlarının ve bizi yönetenlerin de Türk tarihine saygı göstermesini bekliyoruz. Burası Türkiye Cumhuriyeti, muz cumhuriyeti değil.  Biz değerlerimizle kavgalı değiliz. Tarihini bilmeyen insanların coğrafyasını başkası şekillendirir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Ekonomik özgürlüğünü kazanamayan ülkeler başka ülkelerin egemenliği altında yaşamaya mahkûmdur." dedi.

DEVRİMLERİNE BAĞLIYIZ

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Cumhuriyet karşıtı sözleri nedeniyle AKP grup başkanvekilliğinden istifa etmek zorunda kalan Mahir Ünal’ı da eleştiren Muhtar Yılmaz,  "Başta harf devrimi olmak üzere Atatürk devrimleri eleştiriliyor. Harf devrimi tarihin en büyük devrimidir. Biz Atatürk devrimlerine sonuna kadar bağlıyız" diye konuştu.

KONUŞMASINA NEDEN İZİN VERDİN

Gündoğmuş Kaymakamlığı, Köprülü Köy Muhtarı Ayhan Yılmaz'ın bu konuşması nedeniyle Ayşe Güven İlkokulu Müdürü Musa Gündem hakkında soruşturma başlattı. Açılan soruşturmada Okul Müdürü Gündem'e,  muhtarın konuşmasına neden izin verdiği, konuş metnini törenden önce neden kaymakamlığa göndermediği soruldu.  Kaymakamlık tarafından kendisinin de arandığını belirten Yılmaz, "Ben Atatürk devrimlerine bağlı bir vatandaşım. Muhtar olmadan önce de böyle konuşuyordum, muhtar olduktan sonra da konuşmaya devam ettim. Söylediklerimde bir yanlış yok!" dedi.

TAHAMMÜL EDEMİYORLAR

Müdür hakkında soruşturma açılmasına bir tepki de Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez'den geldi. Sönmez, "Milli bayramlarda köylerdeki kutlamalarda köy muhtarı da tören heyetinde bulunmaktadır. Gündoğmuş İlçesine bağlı Köprülü Mahallesi’nin Muhtarı Ayhan Yılmaz da bu çerçevede konuşmasını yapmış.  Bu konuşmada herhangi bir hakaret yok.  Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet değerlerine dönük uygulamalardaki eksiklikler anlatılmaktadır.  Anlaşıldığı kadarı ile tahammülsüzlük bu konuşmanın içeriğinedir. Bu nedenle Köy Muhtarının yaptığı konuşmadan doğru okul müdürüne soruşturma açılmıştır. Tören öncesinde muhtarın konuşmasının kaymakamlığa gönderilmediği belirtilerek okul müdürüne soruşturma açılmıştır" dedi.

SORUŞTURMAYA SON VERİLMELİ

Milli bayramlarda cumhuriyetin temel değerlerini ve Atatürk ilkelerini korumaya dönük yapılan bu konuşmanın soruşturmaya konu olmasını eleştiren Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü:  “Çok az köy okulu açıktır. İktidar açık olan bu köy okullarında kendi istediği insan tipinin yetiştirilmediğini görünce müdahale ediyor.  Köy Enstitülerinin önemini bir kez daha anlıyoruz. Antalya’nın en ücra köşelerinden birisi olan ve zor koşullarda görev yapılan Köprülü’de okul müdürüne yönelik bu soruşturmaya derhal son verilmelidir.  Muhtarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreninde öğrencilere ve halka yönelik yaptığı konuşmadan suç çıkartarak okul müdürünü cezalandırmak zor şartlarda görev yapan eğitimcilerin motivasyonunu bozmaktan başka bir işe yaramaz"
antalya korfez.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.