Öğretmen, Okulda Çalışan Personelin Saldırısına Uğradı!

Öğretmen, Okulda Çalışan Personelin Saldırısına Uğradı!
Bir ilkokulda görev yapan öğretmen Nuran Aslan, aynı okulda görev yapan bir kişinin saldırısına uğradı

Kocaeli Derince Bekir Sıtkı Özer İlkokulu'nda görev yapan öğretmen Nuran Aslan'a aynı okulda görev yapan bir kişi tarafından saldırıda bulunuldu. Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi öğretmenler saldırıyı kınamak amacıyla okul önünde bir araya geldi. Ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
“Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta eğitim ve bilim emekçilerini, hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Türkiye’nin her yerinde okullarda birbirine benzer şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir.

ACİL EYLEM PLANI ŞART
Bizler, okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçebilmek için, ilgili tüm kesimleri sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Sendikalar, eğitim örgütleri, öğrenci ve velilerle birlikte herkes, okullarda şiddeti azaltmak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve acilen bir eylem planı hazırlanmalıdır.

YETKİLİLERE ÇAĞRI
Okullarımızda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.

ozgurkocaeli.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.