Okul müdürleri dikkat! MEB, okul bahçelerinin kiraya verilmesinde görüş değiştirdi

Okul müdürleri dikkat! MEB, okul bahçelerinin kiraya verilmesinde görüş değiştirdi
Milli Eğitim Bakanlığı okul bahçelerinin kiraya verilemeyeceği yönündeki görüşünü değiştirdi.. MEB, Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı ile protokol imzaladı. 25 Ağustos 2022 tarihinde imzalanan protokole göre okullarda bulunan ve ticari amaçla kullanılması mümkün olan açık alan, salon ve benzeri yerler, gerekli güvenlik önlemleri alınarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre okul aile birlikleri tarafından kiraya verilebilecek.

Edinilen bilgiye göre, Okul aile birlikleri bu konudaki taleplerini okul müdürlükleri aracılığıyla il milli eğitim müdürlüklerine iletecek. İl Milli Eğitim müdürlükleri bir eğitim müfettişi, eğitim müfettişi bulunmaması halinde bir şube müdürü görevlendirecek ve bu personel, kiralanması talep edilen yerin ticari olarak kiraya verilmesinin uygun olup olmadığı, kiralama işinin eğitim öğretim faaliyetini engelleyip engellemediği, kiralama işleminin bir güvenlik zaafiyeti oluşturup oluşturmayacağı, kiralamanın hangi zaman aralığında ve ne kadar süre ile yapılabileceği hususlarını içeren bir rapor yazacak ve bu raporu il milli eğitim müdürlüğüne sunacaktır.

Kiralamanın il milli eğitim müdürlüğünce uygun görülmesi halinde, il milli eğitim müdürlüğünce ihale süreci başlatılacak. Bir komisyon aracılığıyla ihale süreci tamamlanacaktır.

- Okul bahçeleri 5 yıllığına kiraya verilebilecek

- Okul aile birlikleri ile yüklenici arasında imzalanacak kira sözleşmesinde süre 5 yılı aşamayacaktır.

Bu yeni uygulama, Ziya Selçuk döneminde başlatılan uygulamanın sona erdiği anlamına gelmektedir.

- Okul bahçeleri otopark işletilmesi için kiraya verilebilecek

Yeni uygulama gereğince, okul bahçeleri yeniden otopark olarak kiraya verilebilecektir.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum