Skandalları görmezden gelen Milli Eğitim Müdürü

Skandalları görmezden gelen Milli Eğitim Müdürü
Gaziantep eğitim camiasında yaşanan hayalet okul skandalı, Teknofest projelerindeki iddialar ve Şube Müdürlerinin eşleriyle birlikte Erasmus projesiyle yurt dışına gitmesi olaylarında sessiz kalan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin, bir Haber Ajansı’na LGS’deki sıralama ile ilgili açıklama yaparak kamuoyunda farklı bir algı oluşturma çabası büyük tepkilere yol açtı.

Yaşanan olumsuz gelişmeler sonrası Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönetilen sorular karşısında hiçbir açıklama yapmayan Müdür Yasin Tepe, nihayet sessizliğini bozdu. Özellikle son günlerde büyük skandal olarak gündem düşen ‘hayalet okul’ iddialarına açıklama yapması beklenen Tepe, LGS’de Gaziantep’in iller sıralamasında 37 sıra yükseldiğini açıklaması, skandalları yine sümen altında bıraktı.

NELER OLMUŞTU?
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl içerisinde ilk olarak Erasmus gezisiyle gündeme gelmişti. Portekiz’de AB Erasmus Proje ortaklığında yapılan 2.TPM oturumunda Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yapılan çalışmalara Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Kılıçparlar ile Şube Müdürü Metin Mengilli'nin eşleriyle birlikte Portekiz’e gezmeye gittikleri ortaya çıkmıştı.

TEKNOFEST PROJELERİNDE OYNAMA İDDİASI
Teknofest 2022 Teknoloji Yarışmaları ile ilgili Gaziantep’te zoom üzerinden yapılan toplantıda sayıların nasıl sahte bir şekilde arttırılacağının anlatıldığı ve uygulamalı bir şekilde gösterildiği gündeme gelmişti. Proje sayısının fazla gösterilmesi için hile yoluna başvurulduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin asılsız iddia söylemine üst perdeden cevap vererek, “Yalan olduğunu inanıyorsanız savcılığa verin” şeklinde İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’ye seslenmişti.

HAYALET OKUL BARDAĞI TAŞIRDI
Geçtiğimiz günlerde ise, Gaziantep’te bazı etüd merkezlerinin, lise son sınıf öğrencilerini anlaşmalı oldukları özel okullara yazdırarak okula gitmeyen öğrenciyi mezun ettikleri iddiası gündeme bomba gibi düştü. Eğitimde eşitsizliğin geldiği boyuta ilişkin ortaya atılan iddia, Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel etüd merkezleri ve özel okul denetimlerinde yetersiz kaldığı gerçeğini de gözler önüne serdi. Okulda devamsız dahi yazılmayan bu öğrenciler, notları yüksek tutularak mezun ediliyor. Öğrenciler, okula gitmeden mezun oluyor.

YASİN TEPE BU İDDİALARI GÖRMEZDEN GELDİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik iddiaları cevapsız bırakan Müdür Yasin Tepe’nin, Gaziantep’in LGS’deki başarısını kamuoyu ile paylaşması, gündemi değiştirme hamlesi olarak değerlendirildi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, vermiş olduğu bir röportajda 2020 LGS'de Türkiye ortalamasının üzerine açık ara farkla çıkıldığını ifade ederek bu başarı ile iller sıralamasında 30'un altında olduklarını ifade etti.

TEPE’YE TEKRAR SORUYORUZ
HAYALET OKUL İDDİALARI DOĞRU MU?
TEKNOFEST PROJELERİNDE USULSÜZLÜK YAPILDI MI?
ERASMUS KAPSAMINDA PORTEKİZ’E KİMLER GİTTİ?

babahaber.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.