Talat Yavuz bu sorulara cevap verebilecek mi?

Talat Yavuz bu sorulara cevap verebilecek mi?
Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, haftanın değerlendirmesi paylaşımında; “Geçmişte devlet makamlarından uzak tutulmuş, yerine göre ağır bedeller ödemiş, her zorluğa rağmen kendini yetiştirmiş, tertemiz arkadaşlarımız, sudan sebeplerle; önceki dönemlerin kirli bürokratları ile aynı kefeye koyularak ve itibarsızlaştırılarak harcanıyor. MEB’de kıyım devam ettikçe havuz kabarıyor. Bunu yapacak lüksümüzün olmadığını, okulların yokluklar içinde hali gösteriyor.” açıklamasında bulunmuştu

Memur Sen İstanbul il temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz sert açıklamalarda bulundu. Bakın neler dedi... Talat Yavuz'un bu sert açıklamalarına kamuoyu adına bizde birkaç soru soralım ve Talat Yavuz'dan cevap bekleyelim.

İlk olarak İLKSAN seçimlerini dile getirdi: "Geçen haftaki yazımda, ilçe delege seçimlerinde, 580’e 510 fark attığımızı belirterek özetle, “seçimi biz, kurayı ittifak yapan rakiplerimiz kazandı.” demiştim. Bir hafta boyunca, bu maddi gerçek karşısında gördük ki bazılarında akıl, mantık, vicdan, izan ve insanlık tatile çıkmış, başka söze gerek yok." dedi.

Şimdi soralım; Talat Bey seçimi biz kazandık diyorsunuz gerçi eğitim camiası buna pek inanmıyor gibi... Yalnız dikkatimizi çeken bir husus var açıklamanızda "ititifak yapan rakiplerimiz" demişsiniz.  Kamuoyu sizden bu ittifakın ne olduğunu kimlerden teşekkül ettiğini açıklamanızı bekliyor. Arife tarif gerekmezmiş ama bu cevapları sanırız sadece sözlü olarak yapmaz, belgeleriyle ortaya koyarsınız değil mi?

İkinci olarak MEB Havuz diyerek seslendi: "Geçmişte devlet makamlarından uzak tutulmuş, yerine göre ağır bedeller ödemiş, her zorluğa rağmen kendini yetiştirmiş, tertemiz arkadaşlarımız, sudan sebeplerle; önceki dönemlerin kirli bürokratları ile aynı kefeye koyularak ve itibarsızlaştırılarak harcanıyor. MEB’de kıyım devam ettikçe havuz kabarıyor. Bunu yapacak lüksümüzün olmadığını, okulların yokluklar içinde hali gösteriyor." dedi.

Yine soralım; önceki dönemlerin kirli bürokratları diyorsunuz, bu kirli bürokratlar kimlerdir? Hangi görevlerde bulunmuşlardır? Kirlenmişlerse neden ve nasıl kirlenmişlerdir? Haklarında TCK kapsamında verilen bir yargı kararı bulunmakta mıdır? Artık söylememize gerek yok diye düşünüyoruz bunları da belgeleriyle kamuoyuna duyurursunuz değil mi?

Gelelim şu "harcanıyor" söyleminize; 2014 yılında kaç bin okul müdürü ve müdür yardımcısı görevden alındı? Bu görevden almalarda ve alınanların yerine yapılan atamalarda hangi sendika etkiliydi? 2014 yılında görevden alınanlar kirli miydi de görevden alındılar? 2014 yılında mevzuat şartlarını taşımadığı halde (2 yıl öğretmenlik şartını taşımayanlar bile idareci olarak atandı ki en az 2 yıl öğretmenlik yapmak gerekirken) idareci atamaları yapıldı bu konuda da bir açıklama yapacak mısınız? 2014 yılında tertemiz insanların görevden alınarak sizin deyiminizle itibarsızlaştırıldığına inanılıyor, siz de bu inançta mısınız?
memurdavaları.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.