Türk Eğitim Sen'den 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, sözleşmeli öğretmenlik ve meslek kanunu açıklaması

Türk Eğitim Sen'den 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, sözleşmeli öğretmenlik ve meslek kanunu açıklaması
21-24 Mart tarihleri arasında Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Gaziantep Şubelerinin düzenlediği istişare toplantılarına katılan Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmenlik meslek kanununa ilişkin açıklamalarda bulundu

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklama yapan Şahindoğan, “Kanun çıkarılırken dikkat edilmesi gereken husus, 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan haklarımızın aynen devam etmesidir” dedi.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için ivedi tedbirler alınması gerektiğini bildiren Şahindoğan, “Bilindiği gibi son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddet olayları artmaktadır. Bu durum tesadüf değildir. Siyasetçilerin, bakanların sürekli öğretmenleri aşağılayıcı açıklamalar yapmaları neticesinde öğretmenlerin toplumda saygınlıkları giderek azalmaktadır. Bu saygınlığın azalması ile beraber öğretmenlere yönelik şiddet artmaktadır. Eğitim çalışanlarına yönelik bir şiddet ile ilgili kanun çıkarılmalı, şikâyete bağlı kalmaksızın kamu davası yürütülmesi sağlanmalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun da bu düzenlemeye yer verilmelidir” diye konuştu.

Ek gösterge sözünün yerine getirilmesi gerektiğini belirten Şahindoğan, “Türkiye Kamu Sen ARGE Merkezi’nin hazırladığı ve tüm memurları kapsayan ek gösterge kanun teklifi, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı marifeti ile TBMM gündemine sunulmuştur. Şu anda teklifimiz, Plan Bütçe Komisyonundadır. Bütün siyasi partilere çağrımız, bu teklifin yasalaşmasını sağlamalarıdır. Ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfı çalışanların da bu haktan yararlanması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın öğretmenlere 3600 ek gösterge taahhüttü, ikinci 100 günlük eylem planında yer almıştır. Bu planın süresi 23 Mart tarihinde dolmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı, konunun seçim sonrasına bırakıldığını söylemiştir. Bunu üzüntüyle karşıladık. Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözü devlet sözüdür. Bu söz mutlaka yerine getirilmelidir. Seçimlere kadar en azından konuyla ilgili resmi süreç başlatılmalıdır” diye konuştu.

Sözleşmeli ve mülakatlı öğretmenliğe karşı çıktıklarını bildiren Şahindoğan, “Sözleşmeli ve mülakatlı istihdam, insan onuruna yakışmayan bir çalışma sistemidir. Eğer öğretmenlik mesleği ise bir kariyer mesleği ise bütün öğretmenlerin aynı statüde istihdam edilmesi gerekir. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması acilen kaldırılmalıdır. Bundan sonraki atamalar ise sadece kadrolu yapılmalıdır” dedi.

Ücretli öğretmenliğin de emek sömürüsü olduğuna dikkat çeken Şahindoğan, sendikamızın yaptığı araştırmaya göre, ücretli öğretmen sayısının Türkiye genelinde 83 bine ulaştığını kaydetti. En az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılması gerektiğini ifade eden Şahindoğan, “2019 yılında toplam 100 bin atama mutlaka yapılmalıdır” dedi.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum