A Haber meslek meslek memur ve emekli zamlı maaşları açıkladı

A Haber meslek meslek memur ve emekli zamlı maaşları açıkladı
Hükümet memur zam teklifini yaptı. Peki unvanlarına göre memur ve ememur emeklisi maaşları 2024 Ocak ayında ne kadar olacak?

Hükümetin 2024 ve 2025 yılı için teklifleri netleşti. Yaklaşık 6,5 milyon kişiyi ilgilendiren zam teklifi 2024'te yüzde 14+9, 2025'te ise yüzde 6+5 oldu. Bakan Vedat Işıkhan, enflasyon farkı ile beraber ocak zammının yüzde 42 civarında olacağını belirtti.

Peki zam teklifi memur maaşlarına nasıl yansıyacak? Kim ne kadar maaş alacak? İşte meslek meslek yeni maaş tabloları.

Toplu sözleşmenin sonucu merakla beklenirken, teklifin maaşlara nasıl yansıyacağı belli oldu..

Merkez Bankası'nın, 2023 yılı enflasyon tahmini yüzde 58. Buna göre 2023'ün ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 31.92, memurların ve emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 24.45 çıkacak.

Kamu işvereninin Ocak ayındaki yüzde 14'lük zam teklifinde uzlaşılması halinde enflasyon farkıyla birlikte memurların ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 41.88'e ulaşacak.

İŞTE MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN ZAMLI MAAŞ TABLOSU

Milyonlara zam hesabı! Memur ve memur emeklisine ilk teklif! Kim ne kadar alacak? Meslek meslek yeni maaşlarMilyonlara zam hesabı! Memur ve memur emeklisine ilk teklif! Kim ne kadar alacak? Meslek meslek yeni maaşlar

Milyonlara zam hesabı! Memur ve memur emeklisine ilk teklif! Kim ne kadar alacak? Meslek meslek yeni maaşlar

Milyonlara zam hesabı! Memur ve memur emeklisine ilk teklif! Kim ne kadar alacak? Meslek meslek yeni maaşlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum