Staj ve çıraklık sigortası EYT’de başlangıç sayılacak mı? Beklenen açıklama MHP'den geldi

Staj ve çıraklık sigortası EYT’de başlangıç sayılacak mı? Beklenen açıklama MHP'den geldi
MHP'den EYT kapsamı genişlesin talebi! çıraklık ve staj süreleri sigorta başlangıcı sayılsın..

Milliyetçi Hareket Partisi, Staj ve Çıraklık Sürelerinin Sigorta Başlangıcı Sayılması TBMM’de dile getirdi

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, staj sigortası için TBMM'de açıklamalarda bulundu. Taşlıçay konuşmasında çıraklık ve staj mağdurlarının da emeklilik düzenlemesinden yararlanması dile getirildi.

MHP GRUBU ADINA NEVİN TAŞLIÇAY (Ankara) –

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Üreten, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin ön koşulu, yarının dünyasının gerektirdiği bilgi ve becerileri haiz nesiller yetiştirmektir. Yarının Türkiye’si için mesleki eğitime yönelik ortaya koyulacak bütün çabalar, bu alana yönelik yapılacak bütün iyileştirmeler kalkınmamızın başat gücü hüviyetinde olacaktır. 

Bu sebeple, çıraklık ve mesleki eğitimin özendirilmesi adına sigortalıların çıraklık ve staj sürelerinin fiili bir çalışmaya dayanması dikkate alınarak bu sürelerin hizmetten sayılması ve sigortalılık başlangıç tarihi olarak esas alınması doğru olacaktır. 

Atılacak bu adım Mesleki Yeterlilik Kurumunun da müstesna gayretleriyle yüksek standartlı ve belgelenebilir mesleki donanımlı büyük bir insan gücünü Türkiye'ye kazandıracaktır. Mesleki yeterlilik belgesinin ilk kez verilmeye başlandığı 2008’den bugüne kadar 2,3 milyon nitelikli iş gücüne ulaşılmış, bu iş gücünün yüzde 92’si çalışma hayatına kazandırılmıştır. 

Ne yazık ki bu sayı içerisinde nitelikli ve mesleki yeterlilik belgesine sahip kadınlarımızın oranı oldukça düşük seviyededir. “Toplumun ilerlemesi toplamın ilerlemesiyle mümkündür.” anlayışından hareketle Türkiye Yüzyılı vizyonu ve “lider ülke Türkiye” hedefimiz için kadın iş gücümüzün ekonomiye dâhil edilmesine ihtiyacımız vardır. Bu nedenle Mesleki Yeterlilik Kurumunun paydaş kurum ve kuruluşlarla ortak yürüteceği proje ve teşvikler kanalıyla nitelikli ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi olan kadınlarımızın sayısı hızla artırılmalıdır. Ayrıca, kadınlarımıza stajyerlik ve sigortalılık döneminde tanınan doğum borçlanması hakkı sigortalılık öncesi dönem için de tanınmalıdır.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.