2022 MTV, ÖTV , Damga Vergisi Zamlı Vergi Miktarları ve Trafik Cezaları Ne Kadar?

2022 MTV, ÖTV , Damga Vergisi Zamlı Vergi Miktarları ve Trafik Cezaları Ne Kadar?
2022 yılı Vergi ve harç zamları ne kadar? Önümüzdeki yıl MTV, ÖTV, Damga Vergisinde uygulanacak bazı vergi, harç zamları ve cezalar ne kadar artacak?

Gelecek yıl vergi zamları yoluyla halkın ödeyeceği vergilerde yüzde19.4 tahsilat artışı bekleniyor. Seneye başta trafik olmak üzere ödeyeceğimiz cezalar da artacak.

İÇKİ VE SİGARA KURTARACAK

Bütçeyi önümüzdeki yıl da araç vergileriyle içki ve sigara vergileri kurtaracak. Mevcut aracı olanlar seneye 24.6 milyar lira Motorlu Taşıtlar Vergisi, sıfır araç alacaklar ise 72.5 milyar lira araç alım ÖTV'si ödeyecek. Araç sahipleri ayrıca 32.1 milyar liralık akaryakıt ve doğalgaz ÖTV'sinin önemli bölümünü ödeyecek. Bütçeye alkolden 26.3 milyar, tiryakilerden 70.6 milyar lira para akacak. Devlet keseceği harçlar yoluyla da 44.6 milyar lira Damga Vergisi yoluyla da 35 milyar lira gelir sağlayacak.

Trafik cezalarında büyük artış olacak
VERGİLERLE birlikte cezalarda da seneye büyük tahsilatlar bekleniyor. Bu yıl hükümet halktan ve şirketlerden 19.2 milyar lira ceza toplamayı hedefliyordu. Ancak kasaya giren ceza tahsilatı 27.2 milyarı aştı. Seneye de yine halktan 27.1 milyar liralık ceza toplanması öngörüldü. Trafik para cezalarında ise seneye yüzde 76 oranında artış bekleniyor. Bu yıl 6 milyar olan trafik ceza tahsilatının seneye 10 milyar 578 milyon lira olması hedefleniyor. Trafik harçlarından da 1.7 milyar liralık gelir beklentisi bütçeye yazıldı.

sözcü

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.