AK Parti, Mecliste görüşülecek 4 maddeyi açıkladı

AK Parti, Mecliste görüşülecek 4 maddeyi açıkladı
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, yeni yasama yılında Meclis'in görüşülecek 4 başlık gündemi açıkladı

AK Parti duyurdu: Meclis açıldığında 4 madde görüşülecek! AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, 1 Ekim tarihinde yeni yasama yılında Meclis'in gündemine yer alacak konuları açıkladı.

Güler, ilk olarak deprem konusunun ele alınacağını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul merkezli büyük bir depreme hazırlık amacıyla yürüttüğü çalışmanın sonuçlarının tamamlandığını ve bu çalışmanın yasal düzenlemelerle birleştirilerek Meclis gündemine getirileceğini ifade etti. 39 ilçede 962 mahallede zemin etütleri ve riskli binaların incelendiği bu çalışmanın deprem hazırlıklarını güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Güler, ekim ayında Meclis gündemine gelecek diğer yasaları da açıkladı. Özellikle Orta Vadeli Program (OVP) açıklanmasının ardından Maliye ve Çalışma Bakanlıklarının ihtiyaç duyulan kanuni çalışmaları yürüttüğünü belirtti. Ayrıca 2024 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi'nin ekim ayının üçüncü haftasında Meclis'e sunulacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi diğer kurumların da yasa değişiklikleri talepleri olduğunu ve bu konuların da Meclis gündemine alınacağını ifade etti.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sivil anayasa konusunda da Güler, Meclis'in açılmasının ardından muhalefet partileriyle görüşerek, çağdaş, çoğulcu, sivil ve demokratik bir anayasa oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

milligazete


.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum