İşçiler başka sendikaya geçti! Toplu sözleşme zammı iptal edildi

İşçiler başka sendikaya geçti! Toplu sözleşme zammı iptal edildi
Toplu iş sözleşmesiyle maaşlara yapılan zammı beğenmeyen işçiler başka sendikaya geçince, sendika 6 Ağustosta imzalanan ek zam protokolünü iptal edildi

Hizmet-İş sendikasının talebiyle Çukurca Belediyesindeki işçilerin toplu sözleşme zammı için imzalanan ek protokol iptal edildi. 

Çukurca Belediyesinde ilginç bir olay yaşandı. İşçiler ek protokol ile maaşlara yapılan zammın uygulanmadığı gerekçesiyle istifa etti. Bu durumda Hizmet-İş sendikası imzalan protokolü geri çekti.

AK Partili Çukurca Belediyesi ile Hizmet-İş arasında 1 Ağustos'ta imzalanan ve 29 işçiyi kapsayan ek protokol sendikanın talebi üzerine uygulanmadı. İşçiler, 15 Ağustos'ta aldıkları maaşlarına imzalanan protokoldeki zammın yansıtılmadığını gördü.

Bunun üzerine maaşları asgari ücretin altında kalan işçiler, başka bir sendikaya geçti. Hak-İş de 16 Ağustos'ta imzalanan protokolü geri çekti.

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, konuyla ilgili açıklama yapmamayı tercih etti. 

gazeteduvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum