Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmasına Dolar ve Altın ne tepki verdi!

Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmasına Dolar ve Altın ne tepki verdi!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Berat Albayrak'ın istifasının ardından Lütfi Elvan'ın atanmasının ardından dolar 8.08 seviyesinde işlem gördü.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa açıklamasının ardından yeni güne düşüşle başlayan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın fiyat istikrarı ve iletişim konusundaki net ve sade açıklamalarının ardından 8.00 bandına kadar sert gerileyen dolar/TL, kapanışın yaklaşık yüzde 4 altında işlem gördü.

Dolar gün içinde en düşük 8.0021 lira ve en yüksek 8.5274 lirayı gördükten sonra, 8.12 – 8.13 lira aralığında seyretmişti. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Berat Albayrak'ın istifasının ardından Lütfi Elvan atanmasının ardından dolar 8.08 seviyesinde seyrini sürdürdü. 

Yeni Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan geldi. Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye bakanı olmasını piyasalar nasıl karşılayacak. Özellikle Dolar ve Altın ilk tepkisi merak ediliyor. Lütfi Elvan kimdir? sorularıyle birlikte gecenin en çok aranan sorusu 10 Kasım Dolar düşmeyi sürdürecek mi? 10 Kasım Altın yükselecek mi gibi sorular akıllara geldi. Peki Dolar ve Altın ilk tepkisi ne oldu?

Herkes gibi Dolar ve Altın’da tepkisiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan olmasının ardından hem Dolar hem Altın henüz karara tepki veremedi. 10 Kasım 2020 tarihinde itibaren çok hafif yükseliş eğilimine geçen Dolar ve Altın kendini koruyamaya devam ediyor.

Altın 10 Kasım itibariyle GR’da yüzde 0.32 artışını sürdürerek 484 TL seviyesinde ve Lütfi Elvan kararı sonrası henüz aşağı yada yukarı yönde hamle yapmadı.

Dolar 10 Kasım itibariyle yüzde 0.15 artarak 8.06 TL seviyesinde ve Lütfi Elvan kararı sonrası henüz aşağı ve yukarı yönde hamle yapmadı.

Uzmanlar ne diyor?

Uzmanlar Dolar ve Altın’ın bu kadar tepkisiz kalmasına şaşırmış durumda. Sosyal medyada Dolar ve Altın yükselişe geçti haberleri henüz gerçeği yansıtmıyor. Hem Altın hem dolar kaldığı yerden seyrine devam ediyor. Bu da Altın ve Dolar’da düşüşün süreceği yönde yorumlandı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.