Yüzde 42 zam kabul görürse en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Yüzde 42 zam kabul görürse en düşük memur maaşı ne kadar olacak?
Hükümet, memura zam teklifini açıkladı. Refah payıyla birlikte teklif edilen yüzde 42 zamla en düşük memur ve emekli maaşı kaç liraya yükselecek?

Peki uzmanlar ne diyor? İşte SGK Uzmanı Özgür Kaya’nın değerlendirmeleri

4 milyon memur, 2 buçuk milyon memur emeklisi için geri sayım başladı. Gözler şimdi 17 Ağustos'ta.

1 Ağustos'ta başladı toplu sözleşme görüşmeleri. Memur-Sen yüzde 70 zam talep etti. Hükümetin teklifi ise yüzde 42.

Peki yüzde 42'lik artış kabul görürse en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “En düşük memur maaşımız 22 bin diyorum şimdi yüzde 42'yi buraya ilave edeceğiz. 22 bin çarpı 42 dediğimiz zaman 9 bin 240 lira bir artış getiriyor ve en düşük memur maaşı bizim 31 bin 240 lira olma ihtimali yüksek, en düşük memurumuz 31 bin 40 liraya yükselmiş olacak” şeklinde yanıt verdi.

Özgür Kaya’nın da hesapladığı gibi hükümetin yüzde 42’lik zam teklifine karşılık gelen rakam 31 bin 240 lira. Peki 17 Ağustos’taki toplantıda bu teklif yukarı çıkar mı?

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

“Bu 42 rakamı 43-44 olur ama daha yukarı çıkması mümkün değil, belki birer puan pazarlık payı söz konusu olabilir. Bakalım inşallah sonuçlanır ve memurlarımız yeni döneme yeni ücretleri ile girmiş olur.”

EMEKLİ MEMUR AYLIKLARI NE KADAR OLACAK?
Emekli memurların maaşları ocak ayında çalışmakta olan memurlar ile aynı oranda artacak. 

Halen 9.876 TL olan en düşük emekli memur aylığı yüzde 14 toplu sözleşme zammında 14.014 TL, yüzde 20 toplu sözleşme zammında ise 14.745 TL olacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARINDA ZAM NE OLACAK?
Yılsonuna kadar bir kanun değişikliği yapılmadığı takdirde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları ocak ayında sadece 2023’ün temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında artacak.

Merkez Bankası’nın yüzde 58’lik yılsonu enflasyon tahmini tutarsa SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 31.91 oranında zam yapılacak

CNN /Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum