İşte asgari ücret zammında masadaki 2 formül

İşte asgari ücret zammında masadaki 2 formül
İktidar, asgari ücrete temmuz ayında ikinci defa zam yapmaya mecbur kalırken, yeni asgari ücreti belirlemek için iki formül üzerinde duruyor.

Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon altında ezilen milyonlarca asgari ücretliye temmuz ayında zam tartışması sürüyor. İktidar tarafı ise temmuz ayında asgari ücrete ikinci bir zam yapmak için formüller üzerinde çalışıyor. İktidarın ilk formülü SGK primi ile ilgili oldu. Asgari ücrete yapılacak ikinci zammın işverenin sırtına yüklenmemesi için işverenin ödediği 750 TL SGK primi devlet tarafından karşılanacak ve bu tutar, asgari ücretlinin maaşına yansıtılacak. Bu durum da asgari ücretlinin 4 bin 253 lira olan maaşı 5 bin liraya yükselecek.

SGK PRİMİ ÜZERİNE EK ÜCRET ARTIŞI DA DÜŞÜNÜLÜYOR
İktidarın üzerinde çalıştığı ikinci formül ise SGK primi üzerine ek bir zam yapmak. Mevcut asgari ücretin yaklaşık yüzde 17’sine denk gelen 750 TL’lik SGK prim tutarının üzerinde bir de yüzde 10’luk ek zam tutarı eklenmesi planlanıyor. Böyle bir durumda asgari ücretin yeni tutarı 5 bin 900 TL ile 6 bin 100 TL arasında olacak.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.