3600 ek gösterge de kapsam genişleyecek mi? Bu sorunun cevabını en çok şefler merak ediyor!

3600 ek gösterge de  kapsam genişleyecek mi? Bu sorunun cevabını en çok şefler merak ediyor!
3600 ek gösterge uygulamasının kapsamının genişletilmesi talebine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN'e yazılı önerge sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim. 18.07.2022 Özkan YALIM Uşak Milletvekili 

Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2018 yılından bu yana çeşitli ortamlarda sözü edilen, bazı meslek gruplarında maaş ve diğer özlük haklarında 3600 ek gösterge uygulanması yasalaştırılmıştır. 

Bu bağlamda; 

1- Yasal düzenlemenin yapıldığı tarihten önce emekli olmak durumunda kalmış olan kişilerin emekli ikramiye hesaplamalarına 3600 ek gösterge uygulanmasına ilişkin yasal değişiklik yapılması hususunda her hangi bir çalışmanız var mıdır? 

2 -Bazı meslek grupları için yasalaştırılan 3600 ek gösterge uygulamasının eğitim ve hizmet süresi gibi kriterler göz önüne alınarak diğer devlet memurlarına da yararlandırılması konusunda bir çalışmanız var mıdır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum