4/C'den 4/B'ye Geçen Personelin Toplu Sözleşme Talepleri (7 Madde)

4/C'den 4/B'ye Geçen Personelin Toplu Sözleşme Talepleri (7 Madde)
4 Aralık 2017 tarihinde Ak parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN’IN “Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.” Sözleriyle umut yüklediğimiz düzenleme Maliye Bakanlığının 26/3/2018 tarihli ve 2452 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 26/3/2018 t

TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ 4C(B)

Söz konusu karar sonrası 4/C’lilerde Umudunun yerini, kandırılmışlığın verdiği karamsarlık ,hayal kırıklığı ve güvensizlik duygusu almıştır.

4/B, 4/B dir diyerek bizlere  umut yükleyenlerin layık gördüğü yeni statü İmitasyon, uyduruk amiyane tabirle çakma çin malı bir statü olup, aradan geçen 3 yılı aşkın sürede hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. 

 YENİ İMİTASYON 4/B NİN ORİJİNAL 4/B DEN FARKLARI:

1- Normal 4/B statüsünde olmayan, İdari Bürü Görevlisi ve İdari Destek Görevlisi adı altında görev tanımını kimsenin bilmediği 2 pozisyon icat edilmiştir.
2- Normal 4/B Statüsünde olmayan, %20 gibi bir ek ödeme uydurulmuştur.
3- Normal 4/B Statüsünde olmayan,  zorunlu emeklilik icat edilmiştir.
4- Normal 4/B Statüsünde olmayan, 696 sayılı KHK da yazdığı halde 5 Yıl, 10 Yıl, 15 Yıli 20 yıl gibi kıdem’e bağlı ücret artışı düzenlemesi görmezden gelinmiştir.

Hal böyleyken, gururumuzu kıran, zekamızla dalga geçilen bu düzenlemeyi kim 4/B diye yutturmaya çalışmakta kim müjde diye nitelendirmektedir.?

TALEBİMİZ:

1- Ayırımsız tüm Sözleşmeli Personel 3+1 Süreli Sözleşmeli Personel statüsüne getirilerek, 4/a kadrosuna alınmalıdır.
2-  4/C den 4/B ye geçen Personele eğitim durumuna göre unvan verilmiş, Mesleki beceri ve kariyerleri (Mühendis Tekniker Teknisyen vs.) görmezden gelinmiş olup, yeni bir düzenleme yapılmalıdır.
3- 4 Yıllık üniversite mezunları için yeni bir katsayı düzenlenerek, eğitim durumlarında değişiklik olanların (ilköğretimden Liseye geçiş, Liseden Önlisans’a geçiş, Önlisans’tan Lisans’a geçiş) ücretleri yeni egitim durumuna gore güncellenmelidir.
4- 4/C’den 4/B’ye geçen Personellerin Ek ödeme oranları emsal 4/B unvanları (Büro Personeli, Destek Personeli) seviyesine çıkarılmalıdır.
5- Tüm Sözleşmeli Personele, görevde yükselme sınavına giriş hakkı verilmelidir.
6- 4/C den 4/B ye geçen Sözleşmeli Personele uygulanan zorunlu emeklilik ivedi olarak kaldırılmalı diğer 4/B ve 4/a statülerinde olduğu gibi iradeleri dahilinde 65 yaşa kadar çalışma hakkı verilmelidir.
7- 4/B li Personel Emekli edildiğinde, İş sonu tazminatı hesaplanması, “görev yapmakta olduğu pozisyon unvanı itibariyle, Devlet Memurları Kanununa göre girebilecekleri hizmet sınıfındaki aynı veya benzeri kadro unvanı esas alınarak hizmet yılı ve öğrenim durumu aynı olan emsali personele 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre bir hizmet yılı için ödenecek azami emeklilik ikramiyesi tutarını geçmemek üzere kurumunda, çalışılan her tam hizmet yılı için ayrılış tarihindeki hizmet sözleşmesinde yazılı aylık brüt ücret tutarında iş sonu tazminatı ödenir” şeklinde olup maddi olarak kayıp yaşanmakta, adil olmamaktadır. 4B Personel 4/a personelden daha fazla vergi ve SGK Primi öderken iş sonu tazminatında Memura emsal gösterilmesi hukuki de değildir. İş sonu tazminati yerine işçilerde olduğu gibi brüt ücret üzerinden Kıdem tazminatı ödenmeli ve Emekli olduğunda 4/a lı Memura ödenen Yol Harcirahı 4/B li Personele de ödenmelidir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum