4/D'li personel TBMM'de gündem oldu

4/D'li personel TBMM'de gündem oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi 2021 yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde Adana Milletvekili Ayhan Barut 4/D kadrosunda çalışan sürekli işçilerin özlük haklarına ilişkin konuştu. Milletvekili Ayhan Barut'un 696 sayılı kanun ile kadroya alınan 4/D'li personele dair konuşması şöyle:

AYHAN BARUT (Adana) – Sayın Başkan 4/D kadrosunda çalışan işçileri, sözde iki yıl önce kadroya aldılar. Taşeronda çalışırken asgari ücretin yüzde 65 fazlasını alırken iki yıldır yüzde 4 zam verdiler, iki yılda bin TL’nin üzerinde bir kayba uğrattılar. 1 Kasım 2020’de Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanması gerekirken hâlâ imzalanmamıştır, 4/D işçilerinin çocuk yardımı, yakacak yardımı gibi bütün yan ödemelerin kesilmesine neden olmuştur. Vergi dilimine de girerek bin TL ekstra kayba uğratılmıştır. Bu sözleşme ne zaman imzalanacak? Yüzde kaç zam vereceksiniz? Bu kayıpları nasıl telafi edeceksiniz? Covid-19 sürecinde haftada doksan saat çalıştırılmaları riskli değil midir?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.