6 ilde toplu iş sözleşmesi imalandı! İşte en düşük işçi maaşları

6 ilde toplu iş sözleşmesi imalandı! İşte en düşük işçi maaşları
Bartın Belediyesi, Rize Muradiye Belediyesi, Zonguldak Belediyesi, İzmir Karşıyaka Belediyesi, Çiğdemli Belediyesi ile işçiler arasında TİS mutlu son ile bitti

6 ilde çeşitli belediyeler ile işçiler arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde işçi maaşlarına yapılan zamlar şöyle oldu:

-Bartın Belediyesi, Belediye İş Sendikası ve Türkiye Denizciler Sendikası arasında imzalanan ek toplu iş sözleşmesi protokolü ile işçi ücretlerine yüzde 34 asgari ücret farkı, yüzde 26 da ilave olmak üzere yüzde 60 zam yapılmasına karar verildi

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

-Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmanın sağlandığını duyuran Özçelik İş İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Ekinciler Demir Çelik Genel Müdürü Fatih Keseroğlu ile birlikte sözleşmeyi imzaladıklarını açıkladı. Asgari ücrete yapılan zam sonrası Ekinciler’de yapılmak zorunda kalan zamları da kazanım olarak öne süren Güngör, TİS’le birlikte yıllık ortalama ücrete net yüzde 113 oranında zam yapıldığını savundu. Güngör, yılda 60 gün ikramiye ve sosyal haklarda da yıllık ortalama net yüzde 125 oranında artış yapıldığını söyledi. 

-Rize'de Muradiye Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanması üzerine Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ile Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Toplu İş Sözleşmesini imza altına aldı. 1 yıl süreli toplu iş sözleşmesiyle işçilerin günlük ücretleri 720 TL’ye yükseltilirken işçilerin maaşlarına yüzde 70 artış yapılmış oldu.

-Metropolitan Belediyeler Birliği ve Zonguldak Belediye İş Sendika Şubesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Yapılan anlaşmaya göre ücretlerde birinci altı ay yüzde 60 zam, ikinci 6 ayda ise enflasyon oranındaki artışlar sağlanacak. Sosyal haklarda da yüzde 200’e e varan çeşitli artışlarında yapıldığı öğrenildi.

-İzmir Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube arasında süren ve belediyede çalışan yaklaşık 500 memuru kapsayan Toplu İş Sözleşmesi olumlu sonuçlandı.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

-Yozgat Hizmet İş Sendikası ile Çiğdemli Belediyesi Personel Limited Şirketi arasında 3 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sendikamız üyesi işçilerin ücretlerine sosyal haklar hariç ilk altı ay için yüzde 80 zam yapıldı. Her altıayda memur zammı ve enflasyon farkı uygulanacak.  Sosyal Haklara yüzde 100 zam yapıldı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum