6000 sayılı kanun ile sivil memurluğa geçirilen Uzman Erbaşlar hakkında 2 teklif (4 Haziran 2020)

6000 sayılı kanun ile sivil memurluğa geçirilen Uzman Erbaşlar hakkında 2 teklif (4 Haziran 2020)
3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 2 Kanun Teklifi 4 Haziran 2020 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunuldu. Teklif ile, Devlet memuriyetine geçen uzman erbaşların hak kaybına uğramalarının önlenmesi amaçlanmaktadır. Uzman erbaşlarımızın çözülmesi gereken problemleri bulunmaktadır. 3600 ek gösterge alamadıkları, sözleşmeli olarak görev yaptıkları ancak çeşitli sözlere rağmen kadroya geçirilmedikleri, hava değişimi ve istirahat sürelerinin yetersiz olduğu, mesleğe başladıkla

3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi. Teklif ile, Devlet memuriyetine geçen uzman erbaşların hak kaybına uğramalarının önlenmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına llişkin Kanun Teklifi ve Gerekçesi ilişikte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Mehmet Ali ÇELEBİ /İzmir Milletvekili . 

GENEL GEREKÇE 

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde 70 bin, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 55 bin olmak üzere toplamda 125 bin uzman erbaş görev yapmaktadır. 65 bin emekli, malul emeklisi, 125bin ayrılan personeli ile genel toplamda 325bin kişilik bir camiadır. 

Uzman erbaşlarımızın çözülmesi gereken problemleri bulunmaktadır. 3600 ek gösterge alamadıkları, sözleşmeli olarak görev yaptıkları ancak çeşitli sözlere rağmen kadroya geçirilmedikleri, hava değişimi ve istirahat sürelerinin yetersiz olduğu, mesleğe başladıklarinda bedelsiz zati tabanca verilmediği, kadro görevleri dışında iş yaptırıldığı, astsubay alımlarında öncelik verilmediği, doğu görev sürelerinin adil şekilde düzenlenmediği, orduevi imkanlarından faydalanamadıkları, lojman tahsis oranının düşük olduğu, 6000 sayılı kanun nedeniyle sivil memurluğa geçirilenlerden birçok mağduriyet yaşayan olduğu, rütbe ve kıdem sorunları yaşadıkları tespit edilmiştir. 

Azami 52 yaşına kadar görev yapan uzman erbaşlar, yaş sınırı nedeniyle Silahlı Kuvvetlerden ayrıldıklarında, istemeleri halinde merkezi yönetim bütçe kanunlarında yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın, Milli Savunma Bakanlığı, MSB ANT Başkanlığı ve TSK (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) kadrolarında emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar Devlet memuru olarak istihdam edilebilmektedirler. Emekli aylığı almaya hak kazandıkları tarihe kadar sivil memur olarak görev yaptırılan sonra resen en düşük memur statüsünden emekli edilen uzman erbaşlar, ekonomik ve özlük hakları bakımından büyük kayıplar yaşamaktadırlar. 

Bu kanun teklifi ile devlet memuriyetine geçen uzman erbaşların hak kaybına uğramalarının önlenmesi amaçlanmıştır. 

MADDE GEREKÇELERİ 

MADDE 1- Devlet memuriyetine geçen Uzman Erbaşların hak kaybına uğramalarının engellenmesi amaçlanmıştır. 
MADDE 2- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3- Yürütme maddesidir. 

3269 SAYILI UZMAN ERBAŞ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5.maddesinin birinci fikrasındaki yükselebilecekleri tavanı aşmamak kaydıyla" ibaresi metinden çıkarılmıştır. 
MADDE 2- Bu Kanun yayım tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 


3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Teklif ile; yaş sınırı nedeniyle mevcut kadrolarından ayrılmak zorunda olup Devlet memuru olarak istihdam edilen uzman erbaşların, Devlet memurluğunda geçirdikleri süreler de dikkate alınarak uzman erbaş statüsünde emeklilik haklarının tesis edilmesi amaçlanmaktadır.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ve Gerekçesi ilişikte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Mehmet Ali ÇELEBİ /İzmir Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde 70 bin, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 55 bin olmak üzere toplamda 125bin uzman erbaş görev yapmaktadır. 65 bin emekli, malul emeklisi, 125 personeli ile genel toplamda 325bin kişilik bir camiadır. 
Uzman erbaşlarımızın çözülmesi gereken problemleri bulunmaktadır. 3600 ek gösterge alamadıkları, sözleşmeli olarak görev yaptıkları ancak çeşitli sözlere rağmen kadroya geçirilmedikleri, hava değişimi ve istirahat sürelerinin yetersiz olduğu, mesleğe başladıklarında bedelsiz zati tabanca verilmediği, kadro görevleri dışında iş yaptırıldığı, astsubay alımlarında öncelik verilmediği, doğu görev sürelerinin adil şekilde düzenlenmediği, orduevi imkanlarından faydalanamadıkları, lojman tahsis oranının düşük olduğu, 6000 sayılı kanun nedeniyle sivil memurluğa geçirilenlerden birçok mağduriyet yaşayan olduğu, rütbe ve kidem sorunları yaşadıkları tespit edilmiştir. 

Azami 52 yaşına kadar görev yapan uzman erbaşlar, yaş sınırı nedeniyle Silahlı Kuvvetlerden ayrıldıklarında, istemeleri halinde merkezi yönetim bütçe kanunlarında yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın, Milli Savunma Bakanlığı, MSB ANT Başkanlığı ve TSK (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) kadrolarinda emekli aylığına hak kazandiklari tarihe kadar Devlet memuru olarak istihdam edilebilmektedirler. Emekli aylığı almaya hak kazandıkları tarihe kadar sivil memur olarak görev yaptırılan sonra resen en düşük memur statüsünden emekli edilen uzman erbaşlar, ekonomik ve özlük hakları bakımından büyük kayıplar yaşamaktadırlar. 

Kanun teklifimiz ile uzman erbaşlarımızdan sivil memur olarak görev yapmış, yapacak olanların mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanmıştır. 

MADDE GEREKÇELERİ 

MADDE 1- Azami 52 yaşına kadar görev yapan uzman erbaşlar, yaş sınırı nedeniyle Silahlı Kuvvetlerden ayrıldıklarında, istemeleri halinde merkezi yönetim bütçe kanunlarında yer alan sinırlamalara tabi olmaksızın, Milli Savunma Bakanlığı, MSB ANT Başkanlığı ve TSK (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) kadrolarında emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar Devlet memuru olarak istihdam edilebilmektedirler. Emekli aylığı almaya hak kazandıkları tarihe kadar sivil memur olarak görev yaptırılan sonra resen en düşük memur statüsünden emekli edilen uzman erbaşlar, ekonomik ve özlük hakları bakımından büyük kayıplar yaşamaktadırlar. 
Yıllarca vatan savunmasında en ön saflarda görev yapan Uzman Erbaşlarımızın emekli aylığına hak kazanmaları için kısa bir süreliğine atandıkları sivil memurluktan emekli edilerek uğramış oldukları mağduriyetin ve adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi için kimliklerinin, mali ve özlük haklarının iade edilmesi amaçlanmıştır. 
MADDE 2- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3- Yürütme maddesidir. 

3269 SAYILI UZMAN ERBAŞ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 18/3/1986 Tarihli ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5 inci Maddesinin birinci fıkrasının b bendinin üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 
"Atama işlemleri yaş sınırının dolmasından önce tamamlanır ve Uzman Erbaş mali ve özlük haklarından faydalanmaya devam olunur, devlet memurluğuna geçirilen memurlukta geçirdikleri süreler dikkate alınarak Uzman Erbaş statüsünde emeklilik hakları tesis edilir." 
MADDE 2- Bu Kanun yayım tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum