6000 sayılı kanun mağduru uzman çavuşların talebi

6000 sayılı kanun mağduru uzman çavuşların talebi
TUZED Genel Başkanı Ömer Doğan, resen emekli edilen 45 yaşına geldiği için mecburen emekli olmak zorunda bırakılan uzman çavuşların sorunlarına değindi.

“MUVAZZAF STATÜYE GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Uzman çavuşların sözleşme ile çalışıp kadrolu şehit olduğunu belirten Doğan, “Uzman çavuşların muvazzaf statüye geçirilmesini bekliyor ve talep ediyoruz. Vatan müdafaası sözleşme ile olmaz. Ayrıca uzman çavuşlardan resen emekli edilen 6000 sayılı kanundan dolayı emekli edilen arkadaşlarımız 3 ve 2 derecede bulunmaktadırlar, bu arkadaşlarımız birinci dereceye düşememektedir ve 3600 ek göstergeden yararlanamıyor. Bu arkadaşlarımıza seyyanen 1 derece verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Uzman çavuşların çocukları için de talepte bulunan Doğan, “Malum üniversitelere kayıt dönemi başladı. Subay ve astsubay çocuklarının kalabildikleri sosyal tesislerden, orduevlerinden, misafirhanelerden, uzman çavuş çocuklarının da faydalanmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Ayrıca uzman çavuşlar izinlerini geçirirken Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan hiçbir sosyal tesisten faydalanamıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir ferdi olarak bu ailenin mensubu olarak Türkiye genelindeki orduevleri sosyal tesislerden faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.

Millî Gazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.