AK Parti'den öğretmen ve memur atamalarında mülakat açıklaması

AK Parti'den öğretmen ve memur atamalarında mülakat açıklaması
Memur ve öğretmen atamalarında mülakat kaldırılacak mı? Mülakatların durumu belirsizliğini korurken, AK Partili iki yetkiliden mülakatlara ilişkin açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta' mülakatların bazı meslekler için gerekli olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Şöyle: Elbette ki bu konuda bir kararımız var. Burada bazı meslekler var ki elbette mülakatın olması gerekiyor. Öğretmen aslında böyle bir meslek. Böyle bir işi yapabilecek bir gayreti var mı, özverisi var mı? Bunu tespit etmek için. Tabi ehliyet ve liyakat çok önemli. Maalesef torpille özdeşleştirildi.

Bizim de temennmiz mülakatın kaldırılması ile herkesin aldığı paunla atanması. Şunu unutmayalım. 6578 sayılı Devlet Memurları Kanunu var. Memurun uyması gereken kurallar var. Buna uymadıkları zaman yaptırım olması lazım. Tamamen mülakat kalkınca yine endişeler var. Dünyanın her yerinde böyle. O yüzden bu alan ile ilgili düzenlemeler kimseyi endişe ettirmesin. Mülakatın olacağı yerler de olmayacağı yerler de olacak. Kimsenin hakkının yenmeyeceğini söyleyelim burada"

Herkesin merak ettiği mülakat sorusuna AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu'da şu şekilde cevap verdi:

"AK Parti iddialarını ortaya koyar ve bunun süreç itibariyle hayata geçtiğini görürsünüz. Kurullar bu konuda ki çalışmalarını ve düzenlemelerini yapıyorlar. Her konuda yaptıkları gibi. Yani şunu ifade etmemiz lazım AK parti seçimde verdiği bütün sözleri yerine aynen getirir diğer partilerle asla karşılaştırılamaz kıyaslanamaz. Hep birlikte göreceğiz. Süreci takip edeceğiz."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum