Akademisyenler taban maaş 70 bin TL olsun istiyor!

Akademisyenler taban maaş 70 bin TL olsun istiyor!
Son yıllarda ekonomide yaşanan sorunlar, toplumun her kesimini olduğu gibi akademisyenleri de olumsuz etkilemeye devem ediyor.

Akademisyenlerin zam talebini bir kez daha gündeme getiren Araştırma Görevlileri Dayanışma Platformu Başkanı Akademisyen Ömer Orbay Çetin, Millî Gazete’ye açıklamalarda bulundu. Çetin, “Akademisyenlerin taban maaşının 70 bin Türk lirası olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

* Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon ve artan maliyetler birçok meslek grubunu olduğu gibi akademisyenleri de derinden etkiledi. Akademisyenler, yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında iktidardan zam talebinde bulundu.

“BİZLER GÜNÜ KURTARMAK DEĞİL, GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’in çok kez yapmış olduğu açıklamalar, gerek ise YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın yapmış olduğu açıklamalar sonrasında iktidarın akademisyenlerin özlük haklarında ve maaşlarında iyileştirme yapılacağını düşündüklerini ifade eden Ömer Orbay Çetin, “Verilen sözlere ve açıklamalara güvenim tam. Fakat hatırlatmak gerekir ki, bizler günü kurtarmak değil geleceğimizi yeniden şekillendirmek istiyoruz. Geçici iyileştirmeler yerine hem maddi olanaklarımız hem de diğer özlük haklarımız kalıcı iyileştirmelerle yeniden şekillendirilirse bizler de mesleğimize daha huzurlu bir şekilde odaklanabileceğiz” dedi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

“TABAN MAAŞIN 70 BİN TÜRK LİRASI OLMASINI TALEP EDİYORUZ”

Konuşmasının devamında sosyal medya üzeninde gerçekleştirdikleri anketin sonuçlarını paylaşan Çetin, “Sosyal medyada düzenlediğim ve bin 61 akademisyenin oy kullandığı anket sonuçlarına göre akademisyenlerin yüzde 48,1’i taban akademisyen maaşı olarak 60 bin Türk lirası ve üzeri bir tutar talep etmekte. Bir diğer açıdan ise akademisyenlerin yüzde 73,4’ü taban akademisyen maaşı için 50 bin Türk lirası ve altında bir tutarı kabul etmemektedir. Bu sonuçlar da dile getirdiğim tutarları desteklemektedir. Bu sebeple bizler taban maaşlarının 70 bin Türk lirası olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARIMIZIN GEÇİCİ OLARAK DEĞİL KALICI OLARAK ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”

ÇETİN, birkaç ay önce kimilerine oldukça ütopik gelen bu tutarın, enflasyonist ortamda şu an itibarıyla bazılarına ancak yeterli bir talep olarak görülmeye başlandığını söyledi. Çetin, konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: “Akademisyenlere yapılan son iyileştirme sonrasındaki maaşlarımızın hem asgari ücret hem dolar kuru karşısındaki alım gücü tüm kamuoyuna açık şekilde her yerde mevcut. Bu sebeple bizler, yapılan iyileştirme sonrasında neyin ne kadar olması gerektiğinin farkındayız ve bilinçliyiz. Başta hükümet olmak üzere tüm siyasi partilere öncelikle tekrar teşekkür etmekle birlikte bizler için attıkları adımlarda gerçeklikten uzaklaşmamalarını ve sorunlarımızın geçici değil de kalıcı olarak çözülmesini beklediğimizi özellikle hatırlatmak isteriz.”

Bilgehan KİRİŞÇİ / Milli Gaete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum