Ali Yalçın'dan 4/C'den 4/B' geçirilen personel hakkında flaş açıklama! Tüm sözleşmeliler kadro verilsin!

Ali Yalçın'dan 4/C'den 4/B' geçirilen personel hakkında flaş açıklama! Tüm sözleşmeliler kadro verilsin!
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 696 sayılı KHK ile 4-C statüsünden 4/B statüsüne geçirilen personelin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın açıklamasında 4-C’den kurtulan personelin sorunları tam olarak ortadan kaldırılmadığını ve tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklamalar:

1- Haksızlığı bitirme ısrarı ve hakkı inşa kararlılığından beslenen sendikal mücadeleyle; 4-C statüsü garabetini sona erdirdik. 696 sayılı KHK ile 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi yürürlükten kaldırıldı. Fakat 4-C’den kurtulan personelin sorunları tam olarak ortadan kaldırılmadı.

2- Sistemi 4/C’den, arkadaşlarımızı 4/C’lilikten kurtardık. Fakat “mevzuat” ve “kamu yönetimi”, arkadaşlarımızı “üvey kamu görevlisi” görmekten kurtulamadı. Biz, 657’nin üveyi statüsüne son verdik, mevzuat ve bürokrasi ise el birliğiyle 4/B statüsünün üveyi haline getirdi.

3- 30.03.2018/30376 sayılı R.Gazete 2018/11587 Sayılı Esaslar İle Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar:geçici personelin hakları kısıtlanmış, imkanları sınırlanmış, anayasal hakları budanmış 4/B’li personel statüsü üretildi.

4- Sözleşmeli statüsündeki yanlışlıklar, haksızlıklar, güvencesizlik yetmezmiş gibi 4-C’den 4-B’ye geçenlere ilave yanlışlar, sınırlar, sıkıntılar ve haksızlıklar ihdas edildi. Sözleşmeli personel statüsüne itirazımızdan zerre taviz yok, böyle sözleşmeliliğe isyanımız var.

5- 4-C’den kurtulan arkadaşlarımız, elbette 4/B’den de kurtulup kadrolu olmalı. Bu gerçekleşinceye kadar mevcut sözleşmeli personel mevzuatından ve haklarından eksiksiz yararlandırılmalı. Bu kapsamda, yer değiştirme hakkına sahip olmalı, emsalleri gibi ek ödeme almalılar.

6- Unvan sınırlamasından ve emekli olma dayatmasından kurtarılmalılar. Sözün özü 4/C’den 4/B’ye geçen arkadaşlarımızın yaşadığı,“sözleşmeli personel statüsüne kısmı geçiş” sonucu doğuran mevzuat/uygulama hataları bir an önce giderilmeli,tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli.

Kamubiz.com ÖZEL
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum