Ali Yalçın: MEB görevde yükselme sınav sonuçları çan eğrisi yöntemine göre yapılmalıdır

Ali Yalçın: MEB görevde yükselme sınav sonuçları çan eğrisi yöntemine göre yapılmalıdır
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ziyaret ederek, acil çözüm bekleyen sorunları iletti.

Görevde yükselme sınav sonuçları çan eğrisi yöntemine göre yapılmalıdır

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Mağduriyet yaşanmaması için görevde yükselme sınavı değerlendirmesinin çan eğrisi yöntemine göre yapılması gerektiğini söyleyen Yalçın, “Yönetmelik hükümlerine göre sınavlara ilişkin değerlendirme 100 puan üzerinden yapılarak sınava giren adaylardan 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bu çerçevede sınava katılan adaylardan 60 ve üzerinde puan alarak başarılı sayılanların sayısının, münhal kadro sayısının altında kalması kuvvetle muhtemeldir. Bu durum, söz konusu kadroların boş kalmasına neden olabilir. Bu nedenle, 09.07.2023 tarihinde yapılan görevde yükselme sınav sonuçları bağıl değerlendirme veya çan eğrisi yöntemine göre yapılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum