Ali Yalçın, şube müdürlerinin maaş talebini Milli Eğitim Bakanı'na iletti

Ali Yalçın, şube müdürlerinin maaş talebini Milli Eğitim Bakanı'na iletti
MEB şube müdürlerinin maaşlarına ilişkin talebi Bakan Yusuf Tekin'e ileten Ali Yalçın, konuyu toplu sözleşme masasına taşıyacaklarını söyledi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ziyaret ederek, acil çözüm bekleyen sorunları iletti.
 

Şube müdürlerinin sorunları çözülmelidir

Şube müdürlerinin haklı taleplerine kulak verilmesini isteyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şube müdürü, şef gibi yönetim hizmetleri kadro grubuna görev, yetki ve sorumlulukların genişliğiyle uyumlu olmayacak şekilde sınırlı özlük hakları ve yetkileri verilmiştir. Hiyerarşik olarak kendilerine bağlı ve yönetim, karar alma, uygulamaya koyma, hesap verme sorumluluğu bulunmayan diğer kamu görevlilerinden çok da farklılaştırılmamış bir seviyede özlük haklarının verildiği görülmektedir. Uzman ve başöğretmen unvanlı kadrolarda bulunmakta iken, fiilen öğretmenlik yapmayanlar veya sonrasında şube müdürlüğü kadrolarına atananlara, fiilen öğretmen olarak görev yapmak dışında diğer şartları taşımaları kaydıyla uzman ve başöğretmenlik için başvuruda bulunma hakkı tanınmalıdır. Şube müdürlerinin mali haklarının artırılması konusunda ‘tazminat artışı, makam tazminatı verilmesi’ gibi talepleri toplu sözleşme masasına taşıyacağız.”

Araştırmacı ve uzmanların mali hakları iyileştirilmelidir

İl millî eğitim müdürü, il millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü gibi kadrolarda görev yapmakta iken araştırmacı kadrosuna atananların, kendi iradeleri ve istekleri dışında, görevlerinde başarısızlıkları veya disiplinsizlikleri olmaksızın gerçekleştirilen tek yanlı idari tasarrufların mağdurları olduğunu dile getiren Yalçın, “Araştırmacı ve uzman kadrosuna atanan bu kamu görevlilerinin aylıkları sabitlenmiş, ekonomik ve özlük haklarında ciddi mağduriyetler oluşmuştur. Bu personelin sorunlarına duyarsız kalınmamalı, mesleki bilgi birikimi ve tecrübelerinden istifade edilecek kadrolara atanmayacaksa mali hakları iyileştirilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum