Ali Yalçın'dan memur zam oranı hakkında yeni açıklama

Ali Yalçın'dan memur zam oranı hakkında yeni açıklama
Bloomberg HT'ye konuk olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun memur zam oranı için %15+10, 2025 için %6+5 zam yapılması kararını değerlendirdi.

Hakeme kalmıştı zaten, oransal zamda uzlaşamadık. Bunun üzerine hakeme başvurduk.

Hakemin kamu işvereeninin rakamlarını oylayıp geçmiş olması, aslında hakem kurulunun adının değişmesi gerektiğini, şu an ki verilen karar teyit ediyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Biz 2024 te TCMB'nin enflasyon beklentisinin yüzde 33 olduğu yerde, bu rakamın altındaki rakamları konuşmanın doğru olmayacağını ve refah payı içeren bir rakamla masadan kalkmayı istemiştik. Neticede uzlaşma sağlayamadık.

Ama masada oransal kısımda uzlaşı sağlamasakta bir çok başlığı tartışıp konuştuk ve uzlaşıyla masadan tutanakla kalkılan bazı hususlar olmuştu, hakem de bu hususlara ilişkin bir gerilemenin olmadığını görüyoruz, bu açıdan bunu olumlu değerlendiriyorum. Yani hakim, üzerinde uzlaştığımız maddelere yeniden bir müzakere alanı oluşturulmamış durumda, bu çok kıymetli. Bazı hususlarda rötüşlar yapılmış durumda. Peyzaj mimarlığı, iç mimar, yiyecek yardımı yönetmeliği, bir komisyonla çalışma konusu , olumlu bulunan husus, engelliler ile ilgili kaamu konutlarında sıra tahsisinde 6 yıla çıkarılması ve veteriner hekimlerin ek ödemeleri 10 puan arttırılmıştı, bu konuda veteriner hekimlerin de ek ödemeleri 10 puan arttırılarak mühendislerle aynı seviyeye getirildi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Oransal anlamda kamu işverinin üzerine çıkmayı sakınca gören bir hakem anlayışı söz konusu.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum